21
sep

Speedweekend stannar kvar i Orsa 2012

Speedweekend är en tävling inom sportgrenen landspeed record, där fartrekordförsök görs på sjöis om en sträcka på över 3 km. Likt saltöknen i Bonneville USA, körs flygande kilometern på Orsasjön men då på frusen naturis. 2011 flyttades Speedweekend från Funäsdalen till Orsa vilket blev en kvalitetshöjning för både förare och publik, med 6000 åskådare på lördagen och 140 team blev hela Orsa tagna på sängen.

För att kunna kvalitetssäkra eventet 2012 kommer förbättringar inom alla områden att göras för att kunna tillgodose alla förare och publik på ett bättre sätt med utbyggd infrastruktur.

För att klara av att arrangera ett så här stort evenemang på is med de enorma insatserna som krävs kommer flera organisationer vara delaktiga i genomförandet och förberedelserna.

Samarbetet mellan Landracing och Orsa Camping förstärks med fokus på  att kunna serva flera team och publik på ett bra sätt.

–Vi ser ett långsiktigt samarbete med Speedweekend som en rolig och spännande utmaning, säger Helen Arnesson anläggningschef för Orsa Camping.

Datumet är bestämt till 9-10 mars 2012 (11 mars är reserv dag).

Anmälan till tävlingen och bokning av boendepaket och mat på Orsa Camping öppnar 17 oktober.

Mera information finns på

www.Landracing.se

www.Orsacamping.se

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se