28
sep

Arctic Cat Cup firar 40 år

newssmveckan

Nu är det klart att Östersunds snöskoterklubb inte bara kommer att arrangera 40-års jubilerande Arctic Cat Cup nästa år. Bara några veckor senare avgörs SM-veckan i Östersund och då kommer klubben att stå som arrangör för SM i stadioncross. Exakt var skotertävlingen kommer att hållas är inte klart idag men det diskuteras just nu olika alternativ på Stadsdel Norr. Nu börjar arbetet med att förbereda för SM i stadioncross parallellt med arbetet inför Arctic Cat Cup.

- Det är fantastiskt roligt att få ett sånt här uppdrag. Vi körde SM i skotercross 2011 och redan året efter får vi arrangera SM i stadioncross, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup.

SM-veckan vinter som arrangeras i Östersund 2012 är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television. Det är Östersunds kommun som står för marknadsföring och samordning av lokaler och arrangemang. Sedan är det specialförbunden (i snöskoters fall SVEMO) som ansöker om att få arrangera och ger föreningar i uppdrag att genomföra tävlingarna. Förutom snöskoter kommer det att tävlas i längdskidor, skidskytte, skidorientering, casting, bobstart, rodelstart, skeletonstart, skridskor och många fler idrotter.

SM-veckan arrangeras i Östersund 24-29 januari 2012

LÄNK TILL MER INFO HÄR

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se