30
sep

GRÄS-Dragracing på Höghedenbanan i Älvsbyn 15 oktober

zarj3514sm

På grund av ihärdigt regnande har Älvsbyns MS tvingats flytta deras tävling i gräs-dragracing på Höghedenbanan i Älvsbyn två gånger. Nu har arrangören bestämt att den fartfyllda tävlingen äntligen ska köras den 15 oktober.

Arrangören låter meddela att underlaget inte är gräs i dess rätta bemärkelse, utan lera efter dom senaste två månadernas extrema regnande.

Då det kommit ca 400 mm regn på det nya underlaget för banan på Höghedens motorstadion, så liknar banan mest en leråker och inte en superprepararad dragracing strip för extremt snabba gräsmaskiner.

Då regnet slutar och banan börjar torka upp så ska den prepareras med vibbrobult så att det blir en mycket hårt yta där dubbarna i mattan får ett extra bra fäste. Med tidtagning på plats hoppas man även på att kunna pressa fram några rekord också.

Det bästa vore om det kom några frostnätter som gör att banan fryser ihop. Då torkar den upp ordentligt också samtidigt som greppet ökar ytterligare för de extrema dragracingmaskinerna som kommer till Högheden motorstadion i Älvsbyn.

Från dem extremaste maskinerna i Open Fuel med överladdade motorer på runt 500 hk ner till 70-talets värstingar med 48 hk i veteranklassen utlovar arrangören superhäftig dragracing blandat med riktig nostalgiracing under dagen.

Älvsbyns MS bjuder in alla klasser inom skoterdragracingen.

Ungdom 600F Stock 600 stock 800 Improved Stock Pro Stock Open Mod Top Fuel Veteran.

Detta för att bjuda hela spektrat av förare på en heldag på strippen. Det är i grunden en tävling men framförallt så handlar det om Test and Tune. Det kommer att köras flera testrepor innan man går in i en eliminering.

Alla kommer att lottas in i eliminerings-stegen redan i förväg. Det gör att man kan möta vem som helst inom sin klass i elimineringen. Tiden man presterar under förmiddagens testrepor har ingen betydelse för placeringen i elimineringsstegen.

Men man kan ju givetvis kolla in sin motståndare i stegen under dagen, det är ju fullt tillåtet.

Man gör detta för att avdramatisera tidtagningen och fokusera mer på tävlingen, och vem som kommer först över mållinjen.

Älvsbyns MS gör även detta för att se om det finns ett underlag till en dragracingtävling på snö under kommande vintersäsong. Snödragracingen har i stort sett försvunnit i Sverige, något som arrangören vill försöka ändra på.

Gå in på www.alvsbynsms.nu och anmäl dig till skotersäsongens häftiga uppstart två helger före SkoternsDag. Kolla också vilka som redan anmält sig.

Länk till inbjudan: http://www7.idrottonline.se/AlvsbynsMS/Nyheter/Egnanyheter/Grasdragracing111015/

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se