23
feb

Öhman i topp

SM-deltävling 1

Emil hman

Tvåfaldige världs- och svensk mästare i skotercross, Emil Öhman – Älvsbyns MS, fick det äntligen att stämma i första SM-deltävlingen i skotercross som arrangerades på Mora Motorstadion den 22 februari. Emil vann finalen i trimmade klassen Pro Open och leder även i sammandraget.

- Träningen och körningen har fungerat bra på försäsongen men det har varit en del otur i finalerna de senaste tävlingarna, så det känns riktigt bra att allt stämde, säger Emil.

Finalen började heller inte särskilt bra för Emil då han kom ut mitt i startfältet. Men han körde snabbt upp sig och när han väl tog ledningen drog han ifrån det övriga startfältet rejält. Bakom Emil var det en tät fajt som Oskar Norum – Umeå AK drog längsta strået ur. Oskar tog hem andraplatsen framför Petter Nårsa – Moskosels SK som alltså tog hem bronset.

Pro Stock
I standardklassen Pro Stock blev det till slut norsk seger i form av Martin Moland. Dock inte utan dramatik. De sista två varven gick Martins snöskoter bara på en cylinder (av två) men försprånget till tvåan Johan Eriksson – Team Walles MK var tillräckligt för att hålla undan. Tredjeplatsen togs hem av Emil Sundvisson – Åsarna SSK.

Damklass
I damklassen var det inte fullt lika dramatiskt, åtminstone inte i toppen. Elina Öhman – Älvsbyns MS körde relativt komfortabelt hem båda finalheaten vilket hon gjorde helt överlägset. Mer spännande blev det i kampen om de andra medaljerna. Andraplatsen togs hem till slut av Ronja Revelj – Team Walles MK framför teamkompisen Emilia Dahlgren. Båda hade totalt 36 poäng men Ronja hade bäst placering i senaste heatet.

Resultat Pro Open

1 Emil Öhman – Älvsbyns MS – Lynx

2 Oskar Norum – Umeå AK – Ski-doo

3 Petter Nårsa – Moskosels SK – Arctic Cat

Resultat Pro Stock

1 Martin Moland – Norge – Arctic Cat

2 Johan Eriksson – Team Walles MK – Lynx

3 Emil Sundvisson – Åsarna SSK – Polaris

Resultat Dam

1 Elina Öhman – Älvsbyns MS – Lynx

2 Ronja Revelj – Team Walles MK – Polaris

3 Emilia Dahlgren – Team Walles MK Polaris

Kompletta resultat hittar ni på www.skotercross.se/smskotercross

/ Roger Strandberg
Skotercross.se / SVEMO - Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se