21
aug

Lindroths Motorcenter expanderar!

Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB säljer LULEÅ-filialen till Lindroths Motorcenter, Överlåtelsen sker den 30/4-2016.

 JK42662

Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB är ett gammalt anrikt företag, startade verksamheten i Kalix 1969 och förvärvade Luleå-butiken i början av -90-talet! Efter några framgångsrika år är vi nu en av Sveriges absolut största snöskoterhandlare! Våra varumärken på snöskoter är Ski-Doo, Lynx och Polaris, ATV av märkena Polaris och Can-Am, Sea-Doo vattenskotrar, Husqvarna Skog och Trädgård, TIKI släpvagnar samt båtar och motorer av fabrikaten Linder, Uttern, Ryds, Ockelbo, Sandström, Båtskär, Mercury och Evinrude.

Lindroths startade verksamheten i Luleå 2002 och under 13 år byggt upp företaget så att idag är Norrbottens största MC-handlare. Verksamheten omfattar försäljning, reservdelar och service av segmenten Mopeder, Motocross, Enduro, Street, Touring, Custom , ATV samt skog o trädgård. I dagsläget arbetar vi med 6 st starka varumärken. Harley-Davidson, KTM, Triumph, Goes, Toro och Hitachi.Inom personlig utrustning/tillbehör är vi en av 10st Duells Shop i Sverige. Vi hjälper även till med finansiering och är därmed en komplett MC-handlare i Norrbotten.

- Förvärvet av Kalix Maskiner i Luleå passar oss väldigt bra och stärker upp vår verksamhet under vinterhalvåret, dessutom helt i linje med våra offensiva expansionsplaner.Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva ett så välrenommerat och välskött företag som Kalix Maskiner i Luleå och vi skall vårda det på bästa sätt.Efter förvärvet av Kalix Maskiner i Luleå så kommer vi att leverera över 1000 fordon per år från vårt nya Motorcenter som planeras att byggas under år 2016.Vi kommer att koncentrera all verksamhet på ett ställe (Motorcenter, Servicecenter, Kalix Maskiner i Luleå)Med de Marknadsledande varumärkena i varje Nisch så blir det extra stor glädje och utmaning attBygga framtidens XL Motorhus säger Tomas Lindroth.

- Det är med blandade känslor vi nu säljer ... Vi är mycket tacksamma att vi haft dessa år

i Luleå. Vår Luleå-personal är helt fantastiska som arbetat hårt under många stressiga år då verksamheten och försäljningen bara ökat. Vi känner att vi inte riktigt hinner med att sköta och utveckla allt som vi vill göra, och tänker oss nu att lämna Luleå-filialen till Lindroths Motorcenter som tar över med mycket känsla och engagemang! Det känns bra för oss att ett seriöst och välkänt företag tar över och kan utveckla Luleå-butiken till att bli ännu bättre! Vi känner att detta blir det bästa för vår personal och våra kunder och önskar Lindroths Motorcenter lycka till!

Självklart kommer vi att finnas kvar i Kalix, och har våra planer på utveckling av Kalixbutiken säger Roger Jacobsson, Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB!

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se