28
okt

Niklas Höglund till USA

Niklas Höglund startar skotercrossäsongen i Duluth

duluth hglund

Nu är det klart att Niklas Höglund kommer att köra premiärtävlingen i den professionella skotercrosserien Amsoil Championship Snocross. Niklas kommer att köra för Team Southside Polaris.

- Det här är något jag verkligen drömt om ända sedan min kusin Micke Götesson åkte över Atlanten för att tävla. Nu är det min tur och det känns otroligt hedrande och roligt att Team Southside Polaris erbjuder mig att tävla för dem, säger Niklas Höglund.

Niklas kommer att tävla i klassen Sports som motsvarar Semi-Pro Stock i Sverige. Och det rör sig bara om tävlingen Amsoil Snocross National i Duluth, Minnesota.

- Ja det kommer att bli snabba ryck. Jag landar i USA torsdag 19 november och sedan blir det träning i Aurora lördag till onsdag. Sedan kör vi tävling fredag till söndag 27-29 november i Duluth innan det bär av hem till Sverige direkt på måndagen, säger Niklas.

Med tanke på den korta tiden att förbereda sig är det tur att han kommer att köra en Polaris IQ-600R som är i stort sett identiskt med den han tävlade på förra säsongen. Och han har faktiskt varit i Duluth förut.

- Jag har varit på skotercrossens säsongspremiär i Duluth förut men då på sidan av banan. Så jag vet ungefär vad det handlar om. Den amerikanska proffscirkusen i skotercross har en mycket hög nivå men jag åker naturligtvis dit för att göra ett så bra resultat som möjligt.

Niklas understryker också att det är tack vare det enorma stödet från hans sambo Sussie samt mor och far som gör det möjligt för för honom att göra den här satsningen.

- Utan min fantastiska familj skulle ingenting av det här vara möjligt, avslutar Niklas.

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se