18
feb

Sista namnen klara för Freestyleshowen

Clash of Nations lovar en show publiken sent kommer glömma

clash facebook_cover_2016

Uppställningen på freesyleshowen på Clash of Nations 2016 blir extra intressant när ytterligare fyra heta namn släpps. En debutant och tre rutinerade åkare är nu klara för årets show och gör därmed uppsättningen för årets show komplett.

Det är två FMX-åkare och två FSX-åkare som är de sista namnen att presenteras för årets freestyleshow.

Svenske debutanten i Clash of Nations freestyleshow är 21-åriga Marcus Dubois, boende i Malung, i FMX. Sedan 2011 är det freestyle som gäller på heltid och han deltar till vardags i olika shower runt om i Europa. Trots sin ringa ålder har han även hunnit göra sig ett namn utanför Europa med bland annat deltagande i Red Bull X-Fighters Jam i Hong Kong.

- Varför jag ser fram emot att köra Clash? Jag har aldrig kört det men jag har varit där och tittat och det har jämt levererat. Jag har alltid velat köra det så ska bli riktigt, riktigt kul! säger Marcus.

34-åriga FMX åkaren Nick De Wit, Sydafrika, som började tävla i cross när han var 17 år bjöd senast 2015 publiken på Clash of Nations på en show de sent kommer glömma. Innan dess har han hunnit med att komma 4:a i X-games best trick i Dubai (2008) och 2011 gjorde han världens högsta backflip på motorcross. Hans vardag består idag av tävlingar och shower världen över och nu kommer han tillbaka till Sverige och Falun.

Rutinerade FSX-åkaren Justin Hoyer, USA, med flera medaljer från X-games är klar för en comeback på Lugnet och Clash of Nations. Den amerikanska 34-åriga Justin deltog på Clash of Nations både 2011 och 2013. Justin är rutinerad både inom FMX och FSX och kommer ta freestyleshowen till en extra nivå, som en av 3 FSX-åkare.

21-åriga FSX-åkaren Rasmus Johansson från Kiruna som tidigare i år gjorde tävlingsdebut i X-games med en fin 6e plats är sista åkaren klar för freestyleshowen 2016. Rasmus deltog under förra årets freesyleshow och reser till vardags runt i Europa på olika uppvisningar.

Andra klara åkare till showen är Fredrik "Frog" Berggren på FMX och Daniel Bodin på FSX.

- Vi kommer ta vår freestyleshow till en ny nivå i år med några av de absolut bästa namnen inom freestyle just nu och målet är att alla besökare ska få sig ett minne de sent kommer att glömma, säger Mats Stenman från Clash of Nations.

FSX: Freestyle snow cross (skoter)

FMX: Freestyle motot cross (cross)

Marcus Dubois på Facebook: https://www.facebook.com/marcus.dubois.5

Nick De Wit på Facebook: https://www.facebook.com/Nickdewit.co.za/

Rasmus Johansson på Facebook: https://www.facebook.com/rasmus.johansson.ruffriders?fref=ts

Justin Hoyer på Facebook: https://www.facebook.com/justin.hoyer.10?fref=ts

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se