21
dec

EN TIDIG JULKLAPP I SNÖSKOTERNS TECKEN

1brp

Under Snöskoterns Dag den 29-30 oktober arrangerade BRP Sweden en tävling bland sina Lynx- och Ski-Doo-återförsäljare där det företag som samlade in flest leads till BRP skulle få skänka 25.000 kr till en valfri, lokal skoterklubb eller förening. Pengar som är villkorade för att gå till något som främjar snöskotersporten.

BRP Sweden, liksom sitt moderbolag BRP Inc. i Kanada, jobbar aktivt för en hållbar utveckling på snöskoterområdet; från att motverka buller och buskörning till att utveckla maskiner och motorer som har så liten påverkan på miljön som möjligt. De lokala skoter- och motorklubbarna är ofta språkrör och förebilder i dessa frågor – och möjliggör för skoterförarna att kunna utöva sin hobby.

Många vet vilket hårt (och ofta otacksamt) jobb de ideella skoterklubbarnas medlemmar gör och klubbarna har ofta svårt att få ekonomin att gå ihop. Pengarna ska räcka till allt från utlägg för maskiner till drivmedel, sladd- och ledutrustning, byggmaterial med mera.

Därför ville BRP Sweden lägga till ett incitament under den populära branschhelgen, som även engagerar många skoterklubbar och föreningar, genom att uppmuntra sina återförsäljare att samla in kontaktuppgifter från sina besökare för en god sak.

Efter helgen kunde det summeras att Traktor City AB i Öjebyn tagit hem vinsten för Lynx, och Maskinaffär B. Lundström AB i Kiruna för Ski-Doo. Och därmed det angenäma uppdraget att få utse vilka klubbar på respektive ort som de ville skänka pengarna till.

För Traktor City AB föll valet på Piteå Snöskoterklubb med motiveringen:
"Piteå Snöskoterklubb är idag en av Sveriges största skoterklubbar med ca 1802 medlemmar och de ansvarar för ca 414 km vinterled, helt och hållet på ideell basis.
Vi på Traktor City vill att Piteå Snöskoterklubb ska kunna fortsätta med det fina arbete som klubben gör, både på lederna och med olika myndigheter, så att vi i fortsättningen får köra snöskoter på väl underhållna leder och i terrängen i Piteå kommun.
Vi på Traktor City skänker vår BRP-check på 25 000:- till Piteå Snöskoterklubb. Klubben kan i och med detta delfinansiera en ny Lynx Commander 900 ACE 2017 för att underhålla lederna samt bidra till att alla maskiner i Piteå Snöskoterklubb är 4-taktare. Ett led i deras miljöarbete."

Maskinaffär B. Lundström AB väljer att skänka sina pengar till Kiruna Motorklubb med motiveringen:
"Föreningen lyckas, trots små resurser, att årligen arrangera skoterarrangemang och tävlingar för alla som har skotern som intresse. Många duktiga skoterförare har fostrats i klubben genom åren och i år utmärkte sig Sebastian Asp genom att ta en silvermedalj i Stadioncross SM. Vi vill att pengarna ska stötta klubbens ambitioner och satsningar för att få fler ungdomar att intressera sig för sporten och den fina gemenskap som finns inom klubben."

KONTAKTA OSS

SNOWMOBILE

Malmgatan 4

794 31 Orsa

redaktionen@snowmobile.se