Boondocker By Chris Goes Radien

Säsong 2 Del 2

Demontering
Till denna säsong hade jag bestämt att byta färg på skotern. Det enkla sättet är ju då att bara beställa nytt dekalkit i lämplig färg. Jag gillar ju dock inte den lätta vägen utan ska jag ändra färg så skall hela bygget lackas om. För att kunna göra detta så behöver jag ju plocka isär hela maskinen för att komma åt tunneln som är den stora delen som ska lackas. Så förra helgen tog jag tag i detta och passade även på att göra ett litet youtubeklipp om det. Eftersom jag demonterat hela maskinen tidigare så gick det hyfsat smidigt och det tog ca 5h att plocka isär allt och sortera upp delar och skruvar. För att macha ny färgen har jag även köpt nytt överdrag från en annan Boondockermodell som har likadan dyna med i annan färg. Detta överdrag har jag skickat till Hanngrens som skall fixa iordning det.

Prepp inför pulverlack
Patrik på Kungälvs Pulverteknik som hjälper mig med all pulverlackering har syrabad som kan ta bort gammal pulverlack. Dock är detta bad gjort för fälgar och har vissa begränsningar i storlek. Detta gör att mindre delar kan jag bara lämna till honom så både tar han bort gammal färg och sen lackar han delarna i den nya färgen. Dock får inte tunneln eller boggieskenorna plats i detta bad vilket gör att jag själv får preppa dessa delar. Jag har tidigare testat sandblästra och slipa bort färg men det tar väldigt lång tid och är inte smidigt med sandblästring i ett vanligt garage. Så denna gång har jag kört med färgborttagningsmedel. Det funkar riktigt bra. Jag får ju dock köra i flera omgångar innan allt är borta. Penslar på medlet på kvällen och täcker in det i plastfolie så det inte ska torka. Sen kan man skrapa bort mycket följande kväll. Så just nu är det endast lite kvar på den sista boggieskenan sen kan jag lämna delarna på lack.

 

 

 

 

 

 

 

 

Youtubeklipp

Facebook

www.facebook.com/Lynx.Boondocker.By.Chris

Instagram

www.instagram.com/chris6000

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer