El-skoter på VM

Prova i Åre

Foto Jan Lundahl

Prova på framtidens fossilfria skoter till och från tävlingarna under Alpina VM i Åre!

Varje dag under världsmästerskapet har du möjlighet att prova och känna på framtidens luktfria, tystare och mer miljövänliga skoterupplevelse. Ta med dig familj och vänner och åk släde efter eldriven snöskoter mellan Åre by och Nationalarenan.

Vattenfall, som är en av Åre 2019 nationella partners, har som vision att vara fossilfria inom en generation. Som ett led av detta arbetar Vattenfall för ett klimatsmart världsmästerskap och bjuder alla som vill på en skön slädtur efter eldriven skoter.

Hållplats för elskoter Åre by, Holiday Club. Foto Jan Lundahl

 

Fyra elskotrar med släp väntar på dig och dina vänner
Eftersom Vattenfall vill att så många som möjligt ska få njuta av den behagliga skoterupplevelsen har de lånat in fyra elskotrar med släp som rymmer åtta personer vardera. Som en bonus erbjuds sköna plädar till alla som är frusna eller bara vill ha en varmare åktur under de knappa fem minuter det tar att färdas mellan Åre by och Nationalarenan.

Så, ta chansen och åk till tävlingarna, i pauser under tävlingarna och sedan hem igen!

Vad? Slädtur efter elskoter på Åresjön

Var? Du hittar elskotrar med slädar på två ställen; bakom parkeringen till Holiday Club och nedanför Nationalarenan vid “Vattenfallsbågen” på isen.

Hur? Skoterturen är gratis och behöver inte förbokas.

När? Varje dag under världsmästerskapet kl 9.00 till 18.00


Fakta om Elskoter (Aurora Powertrains)

Räckvidd? Du kommer 40 km på en laddning.

Laddningstid? Det tar en timme att ladda 100%. Även den kargaste vinterdag.

Hur fort går elskotern? 90 km/timmen.

Pris? Cirka 300.000 kronor.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer