Raven Frontline Monosuit

Mycket prisvärd!

Hela gänget har kört med Raven Frontline Monosuit under avslutningen av denna säsong med temperaturer från +10 till -20. Dessutom är alla glatt överraskade av hur bra denna overall fungerade! Förväntningarna var inte skyhöga med tanke på hur billig denna Monosuit är, vi fick tre overaller och tre hjälmar från Raven till ungefär samma pris som en overall från de dyraste märkena!

Rent tekniskt har overallen ett lite grövre yttre skal i 450D polyester samt ett tunt inre lager som tillsammans med membranet klarar 5000 mm vattenpelare och har 5000 g/m² i andningsförmåga. Det betyder att när vi klätt oss lite för varmt under overallen så blev vi lite fuktiga inifrån av svett, främst i ärmar och ben, vilket även händer i de dyrare overallerna. När man prickat rätt med lagrena under overallen fungerade det däremot mycket bra. Frontline Monosuit släpper inte in märkbart med fukt utifrån, möjligen tog det sig in något genom första lagret vid stussen efter att man suttit i slask som samlats på dynan under de varma dagarnamen ändå inte så att man blir blöt. Vattenpelaren på 5000 mm kan tyckas lågt, men fungerade faktiskt riktigt bra i verkligheten.

 

Overallen har också överraskande bra passform som bjuder på bra rörlighet, slitstyrka och funktion. Storlekarna känns korrekta då de förarna som normalt har medium eller large även kunde ha det på Raven. Ibland har overaller generellt en tendens att ha för mycket Gällivare-häng, Raven har lite häng för att få rätt stuk men det hindrar aldrig rörligheten. Detta kan också justeras något då den är försedd med hängslen på insidan. Overallen har alla de funktionerna man behöver med löstagbar huva, D-ring för nödstopp, vattentäta dragkedjor och alla fickor man har behov utav. Snölåset i benen fungerar bra när man har ordentliga skoterkängor att fästa dem i. Både muddar och krage är försedda med fleece för att inte skava.

 

Den här overallen fungerar som sagt var över alla förväntningar oavsett om det är kallt eller varmt ute, det gäller bara att klä sig korrekt under med lager-på-lager-principen. Den är inte extra förstärkt på ställen som knän eller insida ben men samtidigt känns det inte som att det är ett problem då det yttre skalet är så pass slitstarkt i sig själv. Här får man mycket overall för pengarna som både sitter bra och ser bra ut!

 

FAKTA

– Avtagbar huva.
– D-ring för nödstopp.
– Vattentäta dragkedjor.
– 5000 mm vattenpelare.
– 5000 g/m² andningsförmåga.
– Invändiga justerbara hängslen.
– Snygga och diskret placerade reflexer.
– 2.999:-
Hitta den HÄR!

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer