SM-final samt Sverige Cup-final snöskotercross 2019 

Härjedalens automobilklubb kommer att arrangera SM-finalen samt finalen i Sverige Cup 2019. 

Båda tävlingarna kommer att arrangeras lördag 2019-03-30 på anrika Byvallens Motorstadion utanför Sveg. Även om orten är tämligen snösäker så kommer snömängden att säkerställas genom snötillverkning på plats under hela vintern. 

Byvallens Motorstadion kommer att bjuda på en bansträckning som går mer mot klassisk skotercross jämfört med hur det var 2017 i Östersund och 2018 i Kalix. Banan kommer vara betydligt längre, totallängd ca 1 000 m, och mer utmanande för förarna än de stadioncrossliknande finalerna som varit temat de föregående åren. Områdets topografi med sina naturliga kullar gör ändå att publiken kommer att kunna ha bra vy över banan trots längden. Det kommer att finnas serveringstält, med fullständiga rättigheter, mitt i själva banan vilket borgar för en häftig raceupplevelse för de som väljer att besöka det. Vidare kommer det också finnas utställare, marknadsplats och ytterligare servering i anslutning till depåområdet. Parkeringsplatser kommer såklart att finnas men det kommer även gå gratisbussar från centrala Sveg ut till banan med jämna mellanrum under tävlingsdagen. Under tävlingsdagen kommer vi också bjuda på en hel del underhållning i form av livemusik, kändisrace som invigning på SM-finalen, barnskoteruppvisning och FSX-show för att hålla publiken igång även när det inte tävlas på banan.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer