Större tank!

Arctic Cat Sno Pro 600 SX

Vi har införskaffat oss ett Tank-kit från Catmaster.se som nästan ska fördubbla mängden bränsle i projektskotern, mycket välkommet! Detta genom att koppla ihop den bakre och främre delen av tanken med varandra.

Text & Foto Stefan Sund

Det man behöver är ett Kit från Catmaster.se bestående av bränsleslangar och genomfirningar mm. till tanken. Sedan behöver man en 5 mm och en 13 mm borr.
I den främre delen av tanken markerar man vart man ska borra, något högre (c:a 5-6 cm) än på den bakre delen (c:a 2 cm).

 

 

 

 

 

 

 

 

Förborra med en 5 mm borr i båda delarna av tanken innan du borrar med en 13 mm borr.
Även uppe på den bakre delen ska det borras med 13 mm, här är det redan 5 mm hål standard. Ha gärna tanken trycksatt med tryckluft så att spånet inte hamnar i tanken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det främre av hållen på ovansidan pluggas.
I det bakre sätter man en L-koppling för luftslangen.

 

 

 

 

 

 

 

De två delarna kopplas ihop på undersidan med en bränsleslang.
Bak sätter man en luftslang där man med fördel även kan koppla dit en bränslekran. Stängd när man kör, öppen när man ska tanka eller när man vill få bensinen att rinna fram i den främre tanken.

 

 

 

 

 

 

 

 

För att ge plats åt luftslangen skär vi ur lite i dynan.
Nu är det bara att skruva ihop allt igen så är man klar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer