Adam Renheim dubbel segrare

Adam Renheim dubbel segrare i Arctic Cat Cup

När 42:a upplagan av Arctic Cat Cup, Europas största skotercrosstävling, avgjordes försvarade Adam Renheim förra årets seger i Arctic Cat Cup.

– Jag trivdes oerhört bra på banan idag under finalerna. Den var lite hårdare igår när de kört in snön men jag visste att det skulle bli bättre till idag. Jag kände stort självförtroende och det tror jag kan ha avgjort det hela, säger Adam Renheim.

Adam tog dessutom hem Duells Duellen trots att han påstår att en mot en tävlingar inte är hans största styrka. Trots det kammade han hem första priset i form av en Arctic Cat ZR120.

Trots att temperaturen sjunkit till -15 grader och kylslagna vindar på Gräfsåsen så hittade ändå publiken till tävlingen.

– Ja totalt kom 3 100 personer under de två dagarna. En mycket bra siffra med tanke på vädret. Men det visar också på intresset för motorsport i de här trakterna, säger Johan Olofsson som är tävlingsansvarig på Östersunds snöskoterklubb.

De flesta var nog också eniga om att arrangörsklubben Östersunds snöskoterklubb gjort ett hästjobb för att få till tävlingen överhuvud taget. För medan det fanns gott om snö på tävlingsbanan låg det inte många centimeter snö i resten av Östersundsområdet.

– Vi fick köra in över 400 lastbilslass med snö för att få till en fullgod tävlingsbana. Det låter mycket men för oss är det viktigt att banan håller hög klass naturligtvis, säger Andreas Haglund som är banchef.

Det som är mest spännande med Arctic Cat Cup är att se vilka förare som är i form redan så här tidigt på säsongen. Och årets överraskning var nog ändå att se så många norrmän i på prispallen. En mycket positiv utveckling för sporten minst sagt.

Resultat Arctic Cat Cup 2014:

Pro Open (Arctic Cat Cup)

1. Adam Renheim

2. Johan Dahlgren

3. Kristoffer Holm

Pro Stock (Janne Jacobs Memorial)

1. Elias Ishoel

2. Magnus Reiten

3. Johan Eriksson

Damer

1. Elina Öhman

2. Ingrid Boldermo

3. Signe Iren Bråten

Ungdom 14-16

1. Tim Karlsson

2. Sebastian Drotz

3. Edvard Moland

Ungdom 12-14

1. Emil Harr

2. Alexander Wäraas

3. John Wolden

Fler resultat finns på www.arcticcatcup.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer