Björn Johansson slutar som VD för Duells

Björn Johansson slutar som VD för Duells. Duells är Skandinaviens största grossist inom utrustning, delar och tillbehör till motorcyklar, cyklar, ATV:er, snöskotrar och båtar och ingår sedan förra året i den europeiska Moteo-koncernen. Björn Johansson har den senaste tiden haft problem med sin hälsa och har tidigare haft hjärtproblem. Det har lett fram till att han tagit detta svåra beslut, som fattats i samråd med familj och med Peter Rask, koncernchef i Moteo-gruppen.

Björn Johansson fortsätter att vara delägare i Duells och kommer därför även fortsättningsvis att vara medlem i bolagets styrelse.

– Det finns aldrig något bra tillfälle att tvingas säga adjö till en bra VD, som uppskattats av både ägare, personal, kunder och leverantörer. Men jag respekterar till fullo Björns beslut om att stiga tillbaka från VD-posten, säger Peter Rask.

– Jag har haft Duells som min första prioritet i 14 år, men nu är det dags att helt fokusera på min familj och på att återfå min hälsa. När jag sålde Duells till Moteo 2013 var jag säker på att det bästa för Duells framtid var att ingå i en stark, internationell koncern som Moteo. Det är jag fortfarande helt övertygad om. Jag ser fram emot att få följa Duells utveckling med medarbetare, kunder och leverantörer – inte längre från VD-stolen, men från styrelserummet, säger Björn Johansson.

Den här förändringen sker med omedelbar verkan. Tills en ny VD har utsetts kommer det tillförordnade ledarskapet bestå av Peter Rask, VD för Moteo, Guy Henckaerts, Divisionschef Eftermarknad för Moteo samt Duells ledningsgrupp.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer