Boondocker By Chris 2.0

Del 6

Jag har fått inbjudan från Lynxfabriken om att stå och visa upp min maskin i deras monter på den stora skotermässan i Rovaniemi 31okt – 1 nov. Såklart tackade jag ja under förutsättning att jag hinner få något klart ☺. Eftersom jag ännu inte ens fått skotern så har det varit mycket planering den senaste tiden för att kunna jobba effektivt då jag får den.

Jag har iaf fått reda på tillverkningstid för min maskin så nu skall Andreas bara försöka få reda på exakt leveransdatum till butiken. Jag har också kollat upp med tidsplan för pulverlackeringen. Eftersom jag inte gör den själv så är jag ju beroende av andra. Kollade upp lite andra firmor än den som lackat åt mig tidigare men där var det fullbokat under den tiden som är aktuell. Så jag ringde dom som lackat åt mig tidigare och hade riktigt tur då det visade sig att en gammal kompis börjat jobba där. Så han lovade att han stannar och jobbar kväll/natt om så behövs för att jag skall kunna hämta färdig lackade delar dagen efter att jag lämnar in dom. För övrigt har jag fått tänka till lite angående vilka delar jag ska prioritera som jag vill ha klara i första skedet. Eftersom det kommer att vara ont om tid så kommer ju inte allt jag planerat hinna bli klart. Men jag vill ju ha dom stora (synbara) grejer på plats iaf.

hrn

I helgen har jag iaf fått färdigt Linq-fästena i aluminium. Det tog som sagt en massa tid innan jag hade fräst till alla vinklar och även fräst/borrat ur en del material på baksidan för att få ner vikten lite. Sen är det ju fyra fästen jag tillverkat så allt jag gjort ska ju göras fyra gånger. När fästena var “grovfrästa” så var det en del filande innan jag fick klickfästet att passa i dessa fästen. När allt passade så var det att börja slipa. Jag började med 120 papper för att få bort alla spår efter vattenskärningen (som lämnar en grov yta) och även få rundat till kanter och hörn. Sen fortsatte jag ed 240, 400, 600, 1000 och till sist två omgångar på polertrissan med olika pastor. Så efter allt slit så har jag nu fyra polerade Linq-fästen som matchar bra till dom övriga polerade delarna ☺.

linq frdig

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer