Boondocker by Chris 2.0

DEL 10

Länge sen något inlägg nu. Men det har inte hänt jättemycket, men jag ska sammanfatta den senasate månaden. Under denna tid var jag uppe i Jokkmokk och jobbade i 2 veckor så då hände ju ingenting i garaget.

Bakbågen har en kompis hjälpt mig med att skära ut i aluminium för att få till den grovt. Sen har jag själv fräst till dom slutliga formerna. Jag har även fräst ur en del material på baksidan för att den ska bli lättare. Efter att formerna var frästa så har jag också anpassat sidostyckena så dom ska ansluta fint mot bågen. Tillsist så gängades hål i den för enkel montering. Nu är den färdig för pulverlack.

pulverlack fram

Medans jag var i Jokkmokk så blev en hel del delar pulverlackade. Så då jag kom hem var det bara att hämta delarna. Delarna till framvagnen var bara att montera för där var allt klart. I samband med detta så gjordes även den slutliga monteringen av främre lyftbågen.

ljus

Ifjol körde jag med BRP:s original led-beslysning som monteras under originalljuset. Jag tyckte det funkade så bra så jag valde att montera det även på denna maskin. Eftersom det är förberett så är det hyfsat enkelt. Dock behöver hela lykthuset demonteras för att kunna montera Ledljuset under originalljuset. För knappen att välja när Led-ljuset skall vara aktivt så är det förberett så det är nekelt att skära ut fyrknaten i plasten och sen bara trycka dit knappen. All el är “plug and play”.

vndhjul

Delarna till boggien blev pulverlackade i samma veva som dom andra delarna men här behövdes lite mera jobb. Jag kommer att köra med Fox dämpare i boggien och dom är inte gjorda för denna DS boggie. Så Hans på Xlimit svarvade till en ny axel för nedre montering av centerdämparen. Offsetaxlen till vändhjulen kommer också från xlimit men där valde jag att anodisera den svart för att matcha övriga delar. Jag har även fräst till en förstärkning för boggien. Detta som en extra åtgärd då jag nu inte har en “hel” axel  offsetaxlen består ju av flera delar) som håller ihop boggien där bak.

thumb eloxering

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer