Boondocker By Chris 2.0

Del 2

I veckan har jag inhandlat material till fotstegen. Det är inte lätt som privatperson att hitta ställen där jag kan köpa metallrör i olika dimensioner. Men jag lyckades hitta via nätet en butik som säljer både via nätet och “över disk”, som till min lycka ligger under 1 mil därifrån jag bor. Så det blev ett besök där för lite shopping.

Även en del kontakter har gjorts med bl.a. SCS Unlimited som customdesignar ett dekalkit till mig, LaserPatrik för lite brainstorming om ideér och även med Hans om delarna han ska fixa till mig.

DSCN1570 s

Fotstegen till denna maskin liknar dom jag har på min förra men jag har försökt förbättra designen där jag sett att snön inte kommit igenom som det är tänkt. Jag har även förskt få dom lite snyggare.
Så första kvällen gick att kapa till alla små rörstumpar som har olika notchningar både dimenssionsmässingt och vinkelmässigt. Jag gjorde ritning i cad för att få exakta vinklar och mått, sen gjorde jag en “kaplista” för att ha koll på alla delar. Sen blev det till att punkta ihop alla delar och tillverka nya där jag vill göra förbättringar.
Jag kommer inte att svetsa dom slutgiltigt innan jag testat dom på nya maskinen. Eftersom drixaxeln är sänkt på den jämfört med min gamla maskin så kan vissa mått skillja sig åt så jag vill testa innan jag gör dom helt färdiga.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer