Boondocker By Chris Goes Radien

Säsong 2 Del 5

Viktigt med fäste ;)

Bling bling
Då jag vill göra ett genomarbetat bygge så valde jag att köra på rostfria skruvar som jag polerade för montering av vissa delar. Så bland annat fotsteg, pyramidstag och bakre lyftbåge kommer monteras med dessa. Jag använder torx skruvar med ”kupolskalle” och för att polera dom så tillverkade jag en enkelt jigg där jag satt skruvarna. Sen monterade jag fast polertrissan i svarven och så var det bara att köra på till skruvarna blänkte 🙂

Jag har även monterat den nya framvagnen från Skinz som DBC Sweden levererat. Mina Öhlinsdämpare från ifjol passade då dessa har sfäriska fästen, vilket Skins framvagn kräver. Passformen på Skinz framvagn var helt perfekt iaf. det jag hittills jobbat med.

Fräsning
Jag har också börjat testa att fräsa delar på min egenbygds CNC-fräs. Dom första testbitarna blev inte som jag ville… Det krävs ju en hel del intriming av parametrar i programmeringen för att få det rätt. Men jag har iaf. kommit en bra bit på väg med ett nytt lyfthandtag som skall ersätta det bockade röret som sitter original på den BRP-lyftbåge jag skall ha i år. Jag har även kopierat av fästplattorna från originalbågen så jag kommer tillverka en helt egen ersättningsdel som jag bygger ihop med originaldelar.

”Parallelljobb”
Samtidigt som jag jobbar vidare i garaget så håller Patrik på Wrappington på att ta fram designen på årets dekalkit. Jag har fått dom första förslagen och det ser riktigt bra ut. Så idag kommer Patrik att köra vidare och ev. blir det klart i veckan.

Hans på xlimit.se jobbar på nya aluhjul till boggien. Blir det bra så blir det lite extra designelement på dessa. Ska bli riktigt spännande att se om det funkar det jag och Hans spånat om.

Viktigt med fäste 😉

 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer