MiniFinder Zepto GPS tracker

Håll koll på dina fordon!


Just snöskotrar och fyrhjulingar verkar vara lite av en favorit hos de som inte kan skilja på mitt och ditt. Genom åren har vi testat flera olika alternativ för att både förhindra stöld och ge möjligheten till att spåra upp sitt fordon om den kommit på villovägar. För att hålla tjuven borta bör man först och främst ha ett ordentligt och godkänt lås på sin ögonsten. Detta kanske mest för att göra det lite besvärligare för tjuven och göra försäkringsbolagen nöjda. Men tyvärr gör inte detta att det är omöjligt att stjäla en skoter eller fyrhjuling och det är då en GPS-tracker kommer till nytta!

 

OBD-strömadapter till batteriet.

MiniFinder Zepto är marknadens minsta GPS-tracker för snabbanslutning till fordonets diagnostikuttag, så kallad OBD-port. I en bil sker alltså anslutningen smidigt via OBD-porten. Man pluggar bara enheten till diagnostikuttaget och sedan är man är klar med installationen! Men detta går ju inte på en snöskoter eller fyrhjulingen. Här får man istället lov att ansluta en OBD-strömadapter till batteriet och den kostar 103 kronor. Man kan med fördel gömma undan trackern på fyrhjulingen så att inte tjuven hittar den direkt genom att lyfta på dynan. MiniFinder Zepto klarar av en spänning från 9V till 36V. Det behövs alltså ett batteri på skotern för att trackern ska fungera.

 

 

 

Du ansluter enkelt adaptern till batteriet!

Installationen
MiniFinder Zepto är extremt enkel att komma igång med och använda, en Plug & Play GPS-tracker helt enkelt. Det behövs inte heller några speciella kunskap inom elektronik för anslutning till fordonets elsystem, bara att ansluta till + och – på batteriet. Nästa steg är att ladda ner den App där man sedan kan följa sitt fordons position. Appen heter MiniFinder GO Tracking System. När man har laddat ner appen på sin dator, smarttelefon eller surfplatta så loggar man in med det angivna användarnamnet och lösenordet. Vips så ser man på en karta vart fordonet befinner sig precis just nu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inställningar
Man kan även få larm när fordonet lämnar ett visst område, så kallat Geo Fence. När det gäller skotrar och fyrhjulingar kan man ju antingen ange sin gård som Geo Fence-område eller om man inte vill ha larm så ofta kanske man anger ett större område så som sin ort till exempel. Detta gör man genom att helt enkelt dra upp linjer på kartan så kommer larmet bara när fordonet rör sig utanför denna gräns.

 

Rita upp på kartan vart du vill att Geo Fence-Gränsen ska gå.
Man kan även välja att se kartan från satellit.
Här ställer man in hur man ska se kartan och hur man vill få larmen.

 

Det finns också möjlighet att ändra kartan i Appen. Precis som i Google maps kan du välja mellan en tecknad karta eller satellit. Man kan även gå ner på street view. Tänk dig att ditt fordon är stulet och du får ett larm på mobilen. Du går in i appen och ser att den rör sig på kartan. När den stannar kan man zoom in och se precis hur det ser ut på platsen där den befinner sig, dock inte i realtid men ändå.
Man ställer enkelt in hur man vill få larmen, det man kan få är blinkande ljus, vibration eller ljud. I larmet som kommer får man även adressen och hur långt borta fordonet befinner sig både från Geo Fence-gränsen och mobilen sett. När det gäller noggrannhet så anger man 5 meter vilket är mycket bra och uppdateringarna av positionen sker kontinuerligt.

 

Man kan även gå ner på gatunivå där fordonet med GPS-tracker befinner sig!
Fordonets position uppdateras kontinuerligt så att man hela tiden ser vart det befinner sig.

Man lämnar hela 5 års garanti på den här produkten och det är den absolut enklast och smidigaste GPS-trackern vi har testat. En annan stor fördel är ju att man kan flytta den mellan olika fordon beroende på vad man vill hålla koll på. Denna lilla sak är även betydligt mer avancerad än detta då den även kan skapa en elektronisk körjournal med mera! Se nedan.


Det kan även finnas försäkringsfördelar med en GPS-Tracker. Försäkringsbolagen premierar dock sina kunder olika vid montering av ett sök- och spårsystem, man bör därför kontakta sitt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller. Man behöver även teckna ett abonnemang för att trackern ska fungera, se mer på hemsidan.

 

 

 

 

Viktiga funktioner:
* Realtidsspårning (tidsintrevallspårning om minst 10s)
* Utskrift av elektronisk körjournal (godkänd av skatteverket)
* Skapa larmnotiser beroende på olika händelser
* Ta fram larmrapporter
* Utföra olika typer av mätningar så som motortimmar, arbetstimmar osv.
* Spela upp resväg
* Historik, sökning och analyser
* Statistik i form av olika grafer
* Ange geo-staket på kartan (in/ut)
* Flermappsstöd (GoogleMaps, OpenStreet, Bing Maps mm.)
* Flerspråksstöd (Svenska, Finska, Engelska, Spanska, Franska, Italienska)

 

Teknisk specifikation
Mått 40mm x 24 mm x 31mm
Vikt 27 g
Batteri 40 mAh (3.7V)
GSM-band Quad Band GSM 850/900/1800/1900MHz
Strömkälla DC 9-36V/1.5mA
Drifttemperatur -20°till 70°C
GPS känslighet -162dB
Noggrannhet (position) 5m, 2D RMS
GPS chip UBLOX-G7020
Luftfuktighet 15% till 85% 
LED 2 LED lampor som visar GPS och GSM status
5 års garanti

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer