Boondocker By Chris Goes Radien

Del 9 - Skoterns dag

Nu är skoternsdag förbi och jag trodde för c:a 1 vecka sen att jag inte skulle få ihop bygget p.g.a. en massa strul!

Då jag fick delarna från pulverlacken så gick ju det mesta att skruva ihop, dock så behövdes boggiehjulen och stötdämparan för att kunna få ihop hela bygget. Just dessa delar dröjde av olika orsaker.

Jag har en kompis som sysslat lite med 3D-printning så medans jag väntade på delar började vi designa och testa att printa ut delar i plast. Vi tillverkade först ett fäste fäste för “datakontakten” som på min maskin satt på expansionskärlet där den är alldeles för utsatt plats. Sen började vi testa oss fram för att kunna tillverka LED positionsljus liknande som Lynx hade på sitt REX 2-chassi. Vi är inte riktigt hemma ännu med den designen och printningen, men det är inte mycket kvar.

Helgen innan skoternsdag så saknades ännu Öhlinsdämparna (som posten lyckades fördröja), boggiehjulen fixade Xlimit genom att buda ner på fredagkvällen, dock hade det blivit en miss med färgen som inte var den jag hade planerat. Dekalkittet var heller inte klart p.g.a. att det inte funnits skotrar hos Swetown för att göra mallar på.

Boggiehjulen fick jag fixat genom att jag avanodiserade den felaktiga färgen och sen ställde Patrik upp på Pulverteknik och lackade dom på under 24h. På måndagen så dök äntligen dämparna upp vilket betydde att på måndag kunde jag börja montera det sista. Swetown fick skicka dekalkittet direkt ner till Ljungbergsmotor i Sveg istället för ner till mig. Så på torsdagmorgon då jag anlände till Sveg så efter några timmar så dök kittet upp. Så torsdagen gick åt att montera det. Sen var det bara lite polering och småfix under fredagen.

Under lördagen så visade jag upp skotern hos LjungbergsMotor i Sveg där det var mycket folk under hela dagen. Sen på vägen hem på söndag stannade jag till hos Cubic i Mora och visade upp maskinen där också under några timmar.

Vill ni se fler bilder så kan ni följa mig på:

Facebook

Instagram

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer