BoonDocker By Chris

Nytt bygge på G!

Vi har tidigare skrivit om Christian Bromans byggen i tidningen, nu är det dags för Boondocker By Chris 2.0 och då kommer ni få chansen att följa bygget här på Snowmobile.se! Här kommer den inledande fasen av bygget.

DEL1

Boondocker by Chris 2.0
Det hela började i våras då Lynx presenterade sin nya Boondocker-modell, DS. Jag fick då ideer om att bygga om min maskin till en DS, så nära som det gick iaf. Så jag kollade upp med mina kontakter på Lynx vad som exakt som var nytt på DS och om det skulle passa att bygga vidare på min för att få en DS. Vissa grejer var ju inga problem medans andra krävde det mesta nytt. Samtidigt så kom ju alternativet upp om att byta till en ny Boondocker DS och göra ett helt nytt bygge på den. Efter en del funderingar så beslöt jag att kontakta Andreas på Ljungbergs Motor för att kolla om han kunde fixa till en bra deal på en nya maskin till mig. Så efter några veckors förhandlande och diskussioner så blev det så att jag beställde en ny Boondocker DS 3900, 800R E-Tec.

Förberedelser
Direkt efter att beställningen var gjord så började jag fundera på hur det nya bygget skulle utföras. Eftersom det någonstans inne i mig bor en tävlingsmänniska så kan jag ju inte med att bara “copy paste” mitt gamla bygge utan jag vill ju göra allt lite bättre. Dock så håller jag mig till att jag själv vill bygga så mycket som möjligt för att ha unika lösningar istället för att köpa grejer :).

DB sm_chris

Jag har ju lärt känna en massa trevliga “skoternördar” också under mina tidigare byggen som jag nu kan ta hjälp med att ha som bollplank då jag funderar på olika lösningar. Framförallt är det tre personer som jag bollat med och det är dels Marcus från Ö.vik som är en skoterfantast som mig och som själv också byggt om sin Lynx, sen är det “LaserPatrik” från Haparanda som också är skoterfantast och som har en firma som sysslar med laserskärning sen blir det ju en hel del bollande med Andreas Ljungberg också.

hjul

Jag har ju två personer som hjälper mig med att förverkliga mina ideer från datorn till verkligheten och det är ju som sagt LaserPatrik som laserskär delar i rostfritt och aluminium till mig. Dock gör jag ritningarna själv och mailar dom till honom. Samma gör jag med delar som Hans Lindstrand ska tillverka till mig. Så mycket tid har nu gått åt att sitta vid datorn och göra CAD-ritningar på customdelar som jag ska ha på nya maskinen. Som tur är så har ju den nya maskin till stor del lika tunnel som min nuvarande Boondocker så jag kan ju ta mått och passa in grejer på den nu innan den nya kommer. Jag kör också mycket så att jag klipper till mallar i kartong för att se hur olika delar kommer att passa utseendemässigt och rent formmässigt.

chris

Sen försöker jag förutse vilka smådelar som behövs till bygget såsom kullager, olika popnitar, skruvar mm och beställer dessa så jag har dem hemma då bygget tar fart. Via en gammal vän som jobbar på DBC Sweden så fick jag till Fox Float dämpare till ett bra pris så det kommer sitta det runtom. Sen har jag också beställt lite originaltillbehör från Lynx för att ha dom hemma också.

offsetaxel

Arbete som redan gjorts
Jag har förbättrat min egendesignade offsetaxel och även gjort den snyggare. Sen har jag tillverkat en ny frontbåge som påminner lite om den gamla med är lite förbättrade här och där :). Sen har jag mailat iväg ritningar på boggiehjul till Hans och sen en hel del ritningar till LaserPatrik på delar till bakre lyftbåge, frontbågen + lite annat smått och gott. Så just nu är det lite väntan på att delar ska dyka upp för att jag ska kunna jobba vidare.

Se fler bilder på bygget HÄR!

frontbge

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer