Clash of Nations

Johan Eriksson är taggad…

Ännu en svensk är klar för Clash of Nations…

#99 Johan Eriksson siktar på guld i Clash of Nations Rutinerade åkaren Johan Eriksson, Team Walles MK, har en lång meritlista bakom sig. Med ett flertal SM-medaljer och höga placeringar i VM är han en meriterad åkare som kommer bjuda på motstånd i årets upplaga av skotercrossens klass Pro Open i Clash of Nations. Siktet har han inställt på pallplats och helst guld.

I 19 år har Johan Eriksson som är 30 år, tävlat i skotercross och radat upp framgångar med bland annat medaljer i SM och framgångar i både EM och VM, sammanlagt har det blivit 14 mästerskapsmedaljer. Eriksson som kommer från Bruksvallarna i Funäsdalen tävlar för klubben Walles MK, Team Oktan Artic Cat Sweden och är en av Sveriges främsta skotercrossåkare.

Under tävlingen Östersund Snow-X i början av februari visade startsnabbe Eriksson att rutinen och formen fanns då kan kammade hem segern. Under VM hindrade problem med ett knä honom från att fortsätta tävlingen och han tvingades avbryta. Det är ingen tvekan om att det är både en taggad och revanchlysten Johan Eriksson som nu kommer för att delta i Clash of Nations 28-29 mars.

– Clash of Nations har allt. Inget har lämnats till slumpen och som åkare känner man sig välkommen. Allt är väl tilltaget och man vet att när man kommer till Falun får man en upplevelse och en arena som inte är lik något annat, säger Eriksson och målet har han klart för sig, det är pallplats som gäller. Siktet är alltid inställt på guld, säger han.

Extremsportsevenemanget Clash of Nations som arrangeras för tredje gången går i år av stapeln den 28-29 Mars på Lugnets Arena i Falun. Under två dagar kommer världseliten att tävla i extremsporterna Freestyle Skoter och Super Snowcross. Förra året hade tävlingarna åkare från sex olika nationer och lockade nästan 10 000 besökare till Falun och hade dubbelt så många som följde webbsändningen.

Team Walles MK www.herjedalen.se/forening/walles

Clash of Nations www.clashofnations.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer