Duells bildar partnerskap med belgiska Moteo

Duells, Skandinaviens marknadsledande distributör av delar och utrustning till bland annat MC, cykel, snöskoter och båtar, ingår ett strategiskt partnerskap med det belgiska bolaget Moteo, vilket innebär att Moteo blir ny majoritetsägare i Duells. Duells VD och nuvarande majoritetsägare, Björn Johansson, fortsätter både som VD och delägare och säkerställer på så sätt kontinuiteten i företaget.

Moteo är ett familjeägt bolag med en historia som sträcker sig tillbaka till 30-talet och är en stor europeisk aktör inom distribution av både eftermarknadsprodukter och fordon i mc-branschen. Moteo har sedan tidigare dotterbolag i mer än tio länder, i Europa samt i Sydafrika.

– Med denna affär etablerar vi oss på bästa möjliga sätt i Skandinavien. Duells är ett mycket välskött bolag med en oerhört stark ställning på på den skandinaviska marknaden, säger Cedric De Dycker, Business Unit Manager hos Moteo.

För Duells innebär detta en internationell ägare som kommer att tillföra kunskap och resurser för att utveckla verksamheten ytterligare, med målet att växa i både omsättning och lönsamhet.

– Med Moteos långa erfarenhet av rollen som distributör i tvåhjulsbranschen på den europiska marknaden har de stor kompetens och kunskap att tillföra i den fortsatta utvecklingen av Duells, säger Björn Johansson, VD på Duells.

För Duells leverantörer, kunder och personal ska detta ägarskifte inte innebära någon dramatik, verksamheten fortsätter att bedrivas som tidigare. På sikt är ambitionen att utveckling av system och sortiment kommer att göra Duells till en ännu mer attraktiv leverantör och distributör.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer