Senaste material av pezon

  1. P

    Byta dragkedja på FXR overall?

    Snart vinter... dags att fixa overallen eller köpa en ny. Några fler tips på ställen som kan byta en dragkedja på en sån?
  2. P

    Byta dragkedja på FXR overall?

    Har en fin FXR overall, tyvärr så har dragkedjan börjat ge upp. Käns trist att slänga en i övrigt fullt fungerade overall. Någon som vet av nån skräddare eller motsvarande som kan byta en sån för vettiga pengar?
  3. P

    Mjuk boggie XTX 141"?

    Ska låna en annan pump och kolla, känns som att nått är mysko...
  4. P

    Aktiv Alaska

    I think it only exist in printed paper format, if you are lucky someone may scan it for you. Will remember that was a part manual delivered with the "Alaska"
  5. P

    Smälte ner nya slides på 7 km bär de sig köpa dyrare slides?

    Har man stora problem så är det bara de där med riktig Teflon infällt som funkar. Förvandlar en "slides-ätare" till nått helt annant. Men jag håller med att det är anmärkningsvärda skillnader mellan olika modeller. Hade en F7:a som gick +1500 mil på originalslidesen, förvisso dubbad men då...
  6. P

    Mjuk boggie XTX 141"?

    Ingen som vet vad man ska göra om man vill åka två på en sån? Öhlinare med en fet fjäder?
  7. P

    Mjuk boggie XTX 141"?

    Har nyligen köpt en till Yamma-Cat, en 2018 XTX 141", sitter en "vanlig dämpare" fram i boggien och någon slags fox-float bak. Trots att jag har satt i 170 PSI så känns den mjuk och slår igenom när man åker två på den. Några tips på vad man ska sätta för dämpare? Har även en RTX 2015, den är...
  8. P

    Anti stab Sidewinder X-TX 141

    Aha... har en XTX 141", den har "lustiga" vibrationer när man kör i väldigt djup snö på halvgas, kör man saktare eller drar på fullt så försvinner de.
  9. P

    Biltema 2T snöskoterolja

    Sen Statoil slutade leverera olja till Biltema ca 2009 har jag undvikit dem. Mycket bättre att köpa en dunk kvalitetsolja från en depå, billigare och då vet man vad man får.
  10. P

    Är det värt att renovera gammal Comet 108EXP

    Försök få tag på en beggad variator. Är det så slut så det märks tydligt så brukar det dels kosta mycket pengar och inte bli helt bra att renovera. Dessutom så behövs en del specialverktyg och en del handfast agerande för att ta i sär dem så försök få tag på en halvbra att sätta dit.
  11. P

    Någon som använder Julas "Skisavers" till släpet?

    Såna där ska jag nog investera i skotergaraget, är klurigt att backa in då styrstålen nyper i brädgolvet.
  12. P

    Eftermontera elstart på Pro RMK 600-14

    Funderade på det på min polaris 600 för några år sen, gjorde en undersökning av vad som skulle behöva göras, på den så vad jag minns var det mesta av elen där vad det gäller tändningslås och kablage. men jag slutade ut det eftersom att det då inte gick att få tag på grejor till vettigt pris så...
  13. P

    Vilken stabilisator tillsätter ni i tanken inför sommaren?

    När jag körde vassa tvåtaktare så brukade jag tömma tanken och köra soppan i båten under sommaren för att alltid starta med en färsk tank. Med 4-t har jag struntat i det, verkar funka fint ändå. Lämnar den full om möjligt.
  14. P

    Släpvagn för 1 skoter samt Brännapulka?

    Letar efter ett släp som lastar en kort skoter ( Viper RTX) samt en standard Bränna pulka. Några tips på sådana?
  15. P

    Finskreggad eller regga i Sverige Försäkring mm?

    Har fått överta en Ragner King -97 från svärfar. Skotern har gått 87 mil och är i nyskick!:) Skotern är avreggad i Finland, vad jag har förstått är det lätt att regga på den. Hur är det får man köra en Finskreggad skoter i Sverige? Köra Svensk skoter i Finland är ju inget problem vad jag har...