Android app. som sparar körrutten?

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Jag är på gång att skaffa en android mobil och tänkte om detfinns någon app. som sparar den rutten man kört? Typ som en GPS? Skulle vara kul i fetrehand att kunna kolla upp var man varit och surrat :)

Och funkar GPS funktionen om mobilen ligger i fickan?
 

pezon

Välkänd medlem
1 jan 2000
1.462
1
38
Finns hur många som helst. Men min erfarenhet är att de "suger i sig " batteriet fortare än kvickt om de har kontinuerlig uppdatering, tyvärr. Någon som vet nån som är strömsnål?
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
vet inte riktigt hur det är med garmins app som numera finns till android som det startades en tråd om här på forumet. Att ha friluftskartan är inte helt fel :)
 

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
En förutsättning är ju att dom inte behöver vara uppkopplade mot "data" utan kan logga offline enbart med GPS. ÄR dom uppkopplade hela tiden så lär det ju gå åt en hel del ström
 

TFK

Medlem
6 feb 2012
18
0
1
Det finns rätt många appar som är gjorda för löpning m.m. som även funkar för att spåra körning. Jag brukar använda Endomondo Pro för endurokörning, löpning, långfärdsskridskor m.m. Det går att se medelhastighet, visa rutten på karta, dela rutter på FB m.m.
 

herrn

Välkänd medlem
8 dec 2010
180
0
6
Sälen
Vet att många med iphone använder runkeeper för löpning och skidåkning, borde fungera för skoteråkning med. Kör android och separat gps så har inte testat själv.

edit: verkar vara standardinställning att den lägger ut det på facebook också med tanke på hur många "intressanta" löprundor man har turen att få se varje dag. Kan vara värt att kolla upp om man inte är intresserad av det.
 
Last edited:

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Någon som har koll på vilka av dessa appar som kan köras "offline" alltså som inte konstanst behöver ligga uppkopplade för att funka. Hittade ingenstans att läsa om det på andriodmarket sidan...
 

Splux

Välkänd medlem
22 maj 2010
122
0
6
Orsa
Någon som har koll på vilka av dessa appar som kan köras "offline" alltså som inte konstanst behöver ligga uppkopplade för att funka. Hittade ingenstans att läsa om det på andriodmarket sidan...
My Tracks (som redan blivit nämnt här i tråden) fungerar utan aktiv dataanslutning. Eller, det ska fungera utan det i alla fall!

Om du stänger av mobila dataanslutningar så använder den sig endast av GPSen för att spara koordinaterna av vart du är och far. Har dock inte hunnit pröva om det stämmer, men se till att du inte står under träd och sånt först så att du kan hitta så många satelliter som möjligt innan du far iväg så ska det fungera.

Yes,the GPS position without a data connection is exactly the same as GPS
position without data connection. GPS is based on the reception of signals
from the GPS satellites and data connection has no influence on the accuracy
of GPS reception or the positioning.
.
However, with a data connection you may get a *faster *positioning, often
shown as a wider blue ring (in Google Maps) around your location. This is
due to the fact that quite a few cell phones with GPS uses AGPS, which
basically is they use the GSM towers for faster positioning (using
triangulation) of the phone, this will however be a courser location than
the GPS.

It may take several minutes before the phone has found the GPS satellites.
When the phone has received signal from at least 3 GPS satellites it will
show you the GPS positition, usually as a small arrow.
http://groups.google.com/group/mytracks/browse_thread/thread/cbc637f4e6780e7

(edit: ska upp mot grönklitt och köra i helgen, har även planerat och testa My Tracks och se hur bra det fungerar med att bara ha GPS aktiverat, förutsatt att skotern hinner tina upp...)
 
Last edited:

peer

Välkänd medlem
31 maj 2009
178
0
6
Saxdalen
Till Iphone finns en kanon bra app som heter Ski Tracks. I den väljer du vilken typ av aktivitet du ska göra. Slalom, längd eller skoter. Den geotaggar även korten du tar via appen så att du får upp dom längs din rutt i google maps. Går även att dela rutter.
Drar inte slut på batteriet heller.

http://itunes.apple.com/us/app/ski-tracks-gps-track-recorder/id365724094?mt=8
tack den ska prövas! ursäkta Chris för att det blev iphone snack i din tråd om android appar...
 

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Nu e iaf telefonen beställd så det blir att testa detta då jag får den :)
 

ika

Välkänd medlem
1 jan 2012
1.238
2
38
Luleå
Bumpar denna lite. Har alltid kört med mina spår men den slukar ju batteri då det oftast också är kallt ute när man kör. Nån som hittat nåt nytt och roligt program med samma funktion som är snällare mot strömmen?
 

Mulleson

Välkänd medlem
7 apr 2009
1.018
2
38
Luleå
Kör med viewranger

Fungerar klockrent och du kan lätt ladda upp dina rutter på deras web. Finns äver möjlighet att se vars dina polare befinner sig om dom också kör med viewranger.