Dataloggning på snöskoter, intresse?

Jowen

Aktiv medlem
16 dec 2006
96
0
6
Vi är två nördar från Luleå som funderar på att utveckla en avgastempmätare/varvräknare/vattentempmätare som kommer vara mer prisvärd än dom som finns idag på marknaden. Tänkte kolla vad det finns för intresse för den.

Mätaren kommer att ha 4 temperaturingångar 2 varvtal/hastighetsingångar samt 4 analoga ingångar. Dessa konfigureras vid beställning för att mäta avgastemp, insugstemp, vattentemp (tempingång) samt varvtal eller hastighet. Med dom analoga ingångarena kan man mäta dämparposition, gasläge, styrutslag samt acceleration i antal g. Kommer ni på något mer som kan vara intressant att mäta så säg.

Mätningen aktiveras vid en knapptryckning och sparas i ett minne i mätaren för senare analys på pc. Mätaren kommer inte att ha display utan monteras osynlig under huven. Däremot kommer den ha 3 eller 4 utgångar för indikator/varningslampor för t.ex "påbörjad loggning", "hög vattentemp" och "hög avgastemp".

Priset kommer ligga på ca 1500:- för mätaren och till det tillkommer priser för givare;

Avgastemp 500:-
Insugsluft 150:-
Vattentemp 150:-
Varvtalsmätare ingår
Hastighetsmätare 500:-
 

Virre

Välkänd medlem
9 jan 2006
628
0
16
Kiruna
Jo det dära låter som en lysande ide och till bra pris. Hoppas at ni kommer att tillverka dom. Blir det till de priset så kommer jag å köpa den