Dränera lyktor/mätare efter sänkning (rave 800 -01)

korkenmefjomp

Medlem
24 aug 2013
16
0
1
Karlholmsbruk
Borrade ett hål i framlyktan idag för att dränera ut fukt efter sänkning, men de blev ändå inte riktigt torrt i lyktan... Bra tips tack!

Mätarna har jag inte gjort något med än, har dock endast fukt i varvräknaren... Borra hål här me?

:hahaha:
 

MattiasElg

Välkänd medlem
15 sept 2012
696
0
16
Ånge
plocka isär grejerna ist och stoppa i en ny kisel påse i mätarna om du tänker åka med de i vinter
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Kiselgel (silicagel) köper man billigast i form av kattsand, något av de kattsandsmärken som Coop säljer är baserat på kiselgel och det står tydligt på påsarna. Torka den i ugn (tunt skikt utbrett i långpanna vid 150-200 grader i några timmar innan du använder den som torkmedel, fyll i t ex små tygpåsar. Tänk på att nytorkad silicagel är så extremt uttorkade att man kan få något liknande brännskador på fingrarna om man tar i den!

Annars brukar ju såna där påsar ofta följa med i förpackningar för t ex elektronik och fotoprylar. Man bör torka om dem i ugn (dock kanske inte vid mer än 80-90 gader) innan man använder dem igen. Förvara dem i tät glasburk med skruvlock mellan torkning och användning.

När det gäller att få torrt i en strålkastarinsats, så brukar det bästa vara att ta bort glödlampan och lägga fram den i solen en varm och torr dag.

Instrument av "traditionell" rund typ kan man ofta få att torka genom att ta bort instrumentbelysningslamporna innan man lägger fram dem på tork, då slipper man försöka bryta upp dem.