Möjligt att laga matta ?

D.Fredriksson

Välkänd medlem
8 nov 2009
248
0
16
Älvsbyn
Är det möjligt att laga denna matta eller är det vara skrot!?

Går att köra med den men känns ju inte så jävla kul om man skulle få boggiskenan igenom mattan igen och flyga över styret !


Dock gick det bra 20-30km/h när denna stubben stod ivägen! ;)

Tacksam för alla svar och funderingar tankar försök till att fixa denna. Alltid värt ett försök att fixa den om det går vill säga.

Mvh D.Fredriksson
 

matteno1

Välkänd medlem
7 apr 2008
184
0
6
edsbyn
en plattjärnsbit me m8 bult å mutter med stora brickor :) de tror ja skulle gå, bara prova, huvudsaken inte muttern eller nå är i vägen för drivhjulen :)
 

D.Fredriksson

Välkänd medlem
8 nov 2009
248
0
16
Älvsbyn
Känner verkligen inte för att nöta på drivhjulen med något plattjärn :wondering:

Finns det inte något material som går att sammanfoga med gummi som är hårt samtidigt som det är flexibelt ? Har man fått människan till månen borde det ju fan finnas. Är ju ingen raketforskning detta! :push:

Svårast är väl att komma ifrån så att det varken nöter på Slides, drivhjul eller andra boggihjul. Känns ut farligt med roterande metall saker om något såndan skulle lossna skulle det nog göra större skada än nytta :whistle:

Mvh D.Fredriksson
 

TobbeP

Välkänd medlem
15 dec 2008
182
0
6
en plattjärnsbit me m8 bult å mutter med stora brickor :) de tror ja skulle gå, bara prova, huvudsaken inte muttern eller nå är i vägen för drivhjulen :)
borde väl kunna funka, om man kanske lägger vulktejp eller dyl runt den å sen drar på ett "mattskoningsclip"
fast kanske köra popnit me bricka?
 

Erik G

Välkänd medlem
5 okt 2008
259
3
18
Storuman
Hur ser dina drivhjul ut? om den driver med klackarna på insidan mattan samtidigt som fönsterdrift så borde väl inte en bit borta spela nån roll?
 

plymouth_man

Välkänd medlem
1 jan 2000
288
0
16
Piteå
Den där mattan är nog bara att skrota, när det saknas bitar där har stavarna som förstärker mattan gått av, och då är det bara en tidsfråga innan den går av helt, och det är inte alls kul....

Så byt matta, för att vara på den säkra sidan i alla fall.
 

Tobbe...

Välkänd medlem
2 jan 2006
3.164
5
38
Västernorrland
Du får nog bara tänka så här: Om jag provar att laga med plåt/plattjärn/kartong eller whatever, så blir konsekvenserna oänligt mycket större om lagningen lossnar och lägger sig mellan mattan och kylaren.
Har du inte råd med en ny värstingmatta i år, köp en ratmatta på blocket, klipp upp fönsterna i den om den inte har alla öppna-du kan köra utan att ha fullclippat, det är kanske ingen höjdare ur slitagesynpunkt för slidesen, men det funkar.
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
Saken är den att en trasig stav i mattan gör inte att den "går av närsomhelst". Det är inte det som är problemet, det som jag ser som ett problem är risken att den skall åka in i slidesen och riva sönder sig själv totalt.

MEN, du har ju förlängt maskinen, och har du byggt din "mountain" med lagom brant atackvinkel så borde inte mattan ha nån chans att komma in i boggiet.

Och hur som helst, om du nu ska "testa" att laga den och se vad som händer. Varför inte bara fortsätta köra, och se vad som händer?

I slutändan kommer du få köpa ny matta i vilket fall som helst.
 

D.Fredriksson

Välkänd medlem
8 nov 2009
248
0
16
Älvsbyn
Saken är väl egentligen den att man inte vill bli stående vart som helst ifall olyckan skulle hända igen!

Risken är väl inte nu den största att mattan prickar samma hål igen. Men den finns ju ändå alltid där!

Detta hade ju dock aldrig hänt om det inte vore för att man körde på stubben som slog upp mellan boggiskenan och drivhjulen! Så jag vet inte om det spelar någotn större roll vad man har för vinkeln på boggin för att risken för detta ska vara minimal.

Eller om skadan skulle förvärras ! Då skulle det ju ingenting göra om man kunde förhindra händelseförloppet med någon typ av lagning som inte äter upp slides eller drivhjul!

men men vi får se vad som händer, ska försöka komma på någon lösning på detta. Ingenting ska ju som sagt vara omöjligt enligt Gunde Svan ;)

Mvh D.Fredriksson
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
Ja naturligtvis vill man inte bli stående vars som helst, men ingen lagning i värden kommer ju ändå garantera dig att du inte blir stående, så i frågna om du ska försöka laga, varför bry sig, det blir ingen skillnad.

Tror inte du förstod vad jag menade, naturligtvis ska inte mattan kunna komma in i skenorna "bara sådär", OM nu mattan är hel.

Men de ser vi ju att den inte är, så om du har "rätt" vinkel i boggiet, så borde inte mattan ha någon chans att rulla in i skenorna än fast din "glugg" är lite för stor.