xcr 800 med wiseco?

thundercat99

Medlem
1 nov 2006
24
0
1
skellefteå
Har just köpt en xcr 800 med wiseco kolvar.Föregående ägare sa att det var viktigt att varmköra den på grund av att kolvarna expanderar fortare än cylindern stämmer de? och vad menas med varmkörning? ska den gå på tomgång eller köras lungt med i början(tycker man gör de med alla skotrar).
 
R

Robin

låta den stå på tomgång ett tag (inte för länge, tripplar är känsligare att bränna stift om den står för länge på tomgång och även om man chokar för mycket, ska endast använda choke någon sekund sen slå av å sen slå på efter ett litet tag om det behövs), varva litegran och inte allt för överdrivet å köra lungt dom första 2-4minuterna.
 

Pitabroed

Välkänd medlem
7 nov 2005
3.258
79
48
Övik
Nej nej inte äre nån fara med den skotern. Varmkör den en minut bara fast när det är en 15-30 minus kan det vara bra om den går i 5-10 min.. Sen äre en fördel om du inte laddar fullgas på en gång :)

Just XCR 800 är inte så känslig på choken faktiskt av mina erfarenheter, mest bara dom äldre potatis tripplarna som kan vara kinkiga. Fyfan vad man har slitit ont i försök att få igång kryss lt'n när han hade bleve sur. Det var bara att gå in :p
 

konan

Välkänd medlem
16 sept 2004
1.294
0
16
I Boden där solen alltid ler
japp de expanderar fortare

en smidd kolv är mer optimerad kan tex vara lite oval i kallt tillstånd och ska vara det för att sedan vid drift temp vara optimal i sin passform ,kolv och cylinder är typ skapta för varandra i varmt tillstånd med exakta toleranser

de smidda har i regel mindre spel i cyllen just därför att de är mer exakta och deformeras inte lika mycket som en porösare gjuten alulegering ,som måste göras med mer toleranser/spel pga sin sämre form fasthet .(kolla kolvspelet på en fuji 500)man får ju nästan i mellan handen:)

en smidd kolv leder bort väme bättre än en gjuten och tål mer spö ,om du varm kör ,ingen motor mår bra av att hård belastas kall (no news)
 
Last edited: