Xenonkonvertering av billjus

  • Trådskapare Deleted member 9532
  • Startdatum
D

Deleted member 9532

Okej, ska konvertera lysena på bilen nu.

Det är en Hyundai Accent 1.5 GLS -98

Jag har två ballaster och undrar om jag behöver beställa något mer än bara lamporna. Jag läste något Reläkablage och polvändare, men kan inte riktigt förstå vad det är som jag behöver?

Det är både hel- och halvljus i samma lampa, om jag har uppfattat det rätt så behöver jag alltså Bi-xenonlampor.

Sockeln är H4.

Jag skulle vara tacksam om någon kunde vara lite mer exakt med vad av allt detta jag behöver utöver ballaster. Inkopplingen kommer inte vara några problem.


Länka gärna till prylarna på Xenonkungen.se då jag troligtvis kommer beställa därifrån.

Tack på förhand!
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
36
mellansel
www.skoterlon.nu
köp ett därfigt bi-xenon kitt för H4? då får du ju allt du behöver för insalationen.

Köpte själv ett xenonkitt till min audi idag. Bi-xenon det med, dock inte xenonkungen. 1500kr. Mkt nöjd=D
 
6

600xrs

H4 då äre bi-xenon som gäller.
Ang, polvändning och relä-kit, låter som att det är för extraljus... jag har konverterat min bil med bara ballaster och lampor utan problem.
 

Grovsnus

Välkänd medlem
9 dec 2007
778
0
16
luleå
har xenonkonverterat två bilar och det är ju skitenkelt
beställ en sats H4 bixenon så får du ju det du behöver.
Sen kanske du måste ha en polvändare just till din bil, vet inte hur den ser ut. Ring till xenonkungen så får du svaret, de vet garanterat
 
D

Deleted member 9532

Perfekt, då ska jag göra det.

K-Len, jag tänker inte beställa ett Kit eftersom jag som tidigare sagt har två ballaster liggande, det känns ganska onödigt att lägga 1500:- på ett helt paket när jag kan beställa grejerna jag behöver för under tusenlappen.



Apropå reläkablage eller polvändare så var det infotexten som förbryllade mig:
http://www.xenonkungen.com/se/art/bi-xenon-lampa-standard.php


"För att driva lampan behövs normalt Reläkablage alternativt Polvändare, utöver ballaster."
 
D

Draken

Hyundai har minusstyrt så du kommer behöva polvändare!

Sen att du lär åka dit så fort du möter snuten är en annan sak.

Originalxenon ftw!:cool:
 

sp4x

Välkänd medlem
22 feb 2006
1.074
0
36
Östersund
Polisen gör inte så jävla mycket, iallafall inte där jag bor. Kom bara ihåg att ställa om lamporna efter konvertering så du inte bländar.
Har både mött Polisen och blivit stoppad när xenonet vart på, 2 olika bilar men aldrig ett ord om xenonet. Ingen jag vet om i min kompiskrets har haft problem med polis vid konvertering heller, men som sagt glöm inte att rikta lamporna, du kommer garanterat behöva vinkla ner dem.

Däremot Bilbesiktningen kan säga emot när det är dags att besiktiga, har du H4 är det bara att trycka i en halogenlampa vid besiktningen, utan projektorlins har xenonet en tendens att bli lite väl spritt för att klara bilprovningens test
xenonkungen skrev:
Vad säger bilbesiktningen?

Enligt den EU-förordning som finns skall bilar utrustade med xenon i halvljus vara utrustade med en automatisk nivåreglering i lamphuset samt högtrycksspolning. Fabriksutrustade xenonbilar har denna utrustning. Att eftermontera sådan utrustning kostar ca 7-15.000:- per sida. Xenonljus i dimljus anses vara otillåtet av svensk bilprovning. Xenon HID kan dock monteras utan ovan utrustning i helljus, extraljus etc.

Kontrollbesiktning SBP: Enligt uppgift har SBP direktiv sedan december 2005 att kontrollera xenonljus. Allmänt rekommenderas att tillfälligt byta tillbaka till halogen i samband med den årliga besiktningen om konverteringen gäller fordonets halvljus. Du riskerar annars en ombesiktning (200:). Detta gäller även xenon i dimljus.
 

Pitabroed

Välkänd medlem
7 nov 2005
3.259
80
48
Övik
Eftersom du redan har ballasterna behöver du bara lamporna, och på xenonkungens sida står det att flertalet japanska bilar har gemensam plus och därför behöver du förmodligen en polvändare istället för ett relä-kablage!

Ang. besa med xenon så får man ha xenon överallt utom halvljus, även dimljus får vara konverterade. Vet flera som har besat med xenon i dimljus