FXR 2020

ÅF-träff i Minneapolis

FXR verkar vara ett företag som tar hand om sina handlare och framförallt sina sponsrade åkare, vilka det finns gott om!

Varje år blir de som är återförsäljare inbjudna till presentationen av nästa års kläder, vilket hålls på lite olika ställen runt om i världen. Vissa år är dessa träffar lite extra stora och 2020-träffen var en sådan och den gick av stapeln i Minneapolis USA. Hela tanken med dessa träffar är helt enkelt att återförsäljarna ska få den nya kollektionen presenterad och sedan lägga en order på vad de vill ha i butiken till nästa säsong. Men FXR vill även ha feedback från sina återförsäljare för att man hela tiden ska kunna förbättra sina produkter.

 

Vi anlände i ett kylslaget Minneapolis där man veckan innan hade haft -35-40 grader, nu var det dock bara runt -25, rena sommaren alltså! Snömängden var dock inget att skriva hem om även om det kom lite mer under veckan vi var där. Själva träffen hölls på ERX motorstadion där flera skotercrossteam håller till och tränar, vilket ligger 45 minuter från Minneapolis i Elk river. Vi började dock lite lugnt med att besöka vad som tidigare varit världens största köpcentrum, Mall of America. Jo tack det var ganska stort med en berg och dalbana inomhus…

På torsdagen var det så dags att bege sig till ERX för att se den nya kollektionen av kläder. ERX är ingen vanlig motorstadion som man kan hitta här hemma med en lada och en bajamaja utan en toppmodern anläggning som överträffar alla förväntningar man nu kan ha på en motorstadion!
Själva presentationen av FXR 2020 inleddes av ägaren Milt som pratade varmt om FAST, ett system som fungerar som flytväst när man hamnar i vattnet. Han vidhöll att det var minst lika viktigt med FAST när man åker över sjöar som ett lavin-kit är för mountainåkaren. Han pratade även om hur man jobbar med att få ett jämnare utbud när det gäller storlekarna, speciellt på handskarna. Han sa även att produkterna ska bli ännu mer specialiserade för de olika marknaderna. Det säljs ju till exempel betydligt mer monosuits hos oss än vad det gör i staterna.
Efter detta gick man igenom segment efter segment och belyste de ändringar man gjort i kollektionen. Man pratade även om ett spännande samarbete med hjälmtillverkaren 6D som har de säkraste hjälmarna på marknaden. Till 2020 kommer det alltså komma 6D-hjälmar med FXR-utseende, frågan är bara om de kommer till oss.

Nu var det dags att klämma och känna på alla kläder som hängde längs väggarna. FXR är fortfarande väldigt färgglatt även om man kan se en viss mattning av färgerna. Det kommer även en del produkter med en extra touch av guld till 2020! Nu var det dags för prisutdelning där de handlarna som gjort extra bra ifrån sig fick motta pris på scenen. Det var många svenskar som fick gå upp då alla som varit handlare i 15 år sedan FXR:s början fick ett pris. De många åkarna som FXR hade på plats fick nu vara modeller tillsammans med riktiga modeller för att visa upp kläderna i en modevisning, bland annat Brock Hoyer och Kyle Pallin.

På fredagen var det samma upplägg till en början fast då var det MX-kläder som gällde. Senare på kvällen körde man en spännande shoot out mellan skotrar och snowbike, vem är snabbast? Bland skotrarna var det svenska Johan Lidman som stack ut mest då han nääästan tog Brock Hoyer på snowbike (se film). I finalen stod två snowbike-förare, Brock Hoyer mot Jesse Kirchmeyer, trean och tvåan från X Games mot varandra. Jesse Kirchmeyer tog hem den finalen, snowbiken är så otroligt mycket snabbare än snöskotern i kurvorna så banan avgör mycket hur den matchen ska gå. Det hela avslutades på bästa sätt då vi åkte in till Minneapolis för att titta på Supercross!

Skoter eller Snowbike? Lidman VS Hoyer

Publicerat av Snowmobile Magazine Fredag 8 februari 2019

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer