Moteo group tar över hela Duells!

Affären inleddes för tre år sedan, när belgiska Moteo Group köpte två tredjedelar i Motorfirman Holger Duell AB – en av den svenska cykel- och mc-branschens äldsta aktörer. Samgåendet av företagen har gått fint och i slutet av april förvärvar alltså Moteo den sista tredjedelen från tidigare ägaren och OS-cyklisten Björn Johansson.

“Det är ett offensivt initiativ”, menar Björn Johansson. “Moteo gruppen med sina tre logistik hubbar är jättestora nere i Europa. Genom dem får de nordiska återförsäljarna tillgång till tusentals nya produkter i alla segment”.

Björn Johansson klev ner från VD-stolen våren 2014 p.g.a. hälsoskäl men satt kvar med en styrelsepost. På VD-stolen sitter nu Michel Neven, som har bred internationell erfarenhet från tvåhjulsindustrin.

“Vi är stolta glada över att få bli 100 % ägare av Duells” menar Michel. “Duells har gjort ett fantastiskt jobb genom åren, inte minst när det gäller cykelsidan, vilket Moteo kommer att dra stor nytta av nere i Europa.”

Namnbyte under hösten

Men förändringarna tar inte slut där. Samtidigt som organisationen succesivt blir mer europeisk under året, kommer även namnet att ändras – från Duells till BIHR. Förändringarna beräknas vara genomförda i slutet av 2016.

Vad innebär affären för landets återförsäljare?

“Förutom att det kommer att sitta en annan logo på fakturorna, kommer det ge en lång rad fördelar”, menar Michel som också förklarar att de kommer att presentera en helt nyutvecklad webbplattform, en e-handels lösning i världsklass där B2B-kunderna kommer att erbjudas över 350 varumärken och 100 000 artiklar inom hela sju segment.

Norden i fokus

“Moteo tror verkligen på Norden”, menar Björn Johansson. “Moteos europeiska erfarenheter inom IT och logistik kommer till stor nytta för den Nordiska marknaden och kommer öppna dörrar till en enkel och tillförlitlig leveranskedja som kommer gynna all våra återförsäljare.

Björn Johansson

Björn kommer från 1;a juni kliva in som delägare samt ta över VD posten på Alliator som arbetar med ledarskapsutbildningar. För ytterligare information se alliator.se.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer