Nya säljrekord!

10 936 nya snöskotrar

Antalet nya snöskotrar säsong 2018 – 2019 slår nya rekord med 10 936 nya snöskotrar.

Intresset för att köra och äga snöskotrar fortsätter att öka i oförminskad takt visar statistiken för nyregistreringen under säsongen 2018–2019. Under perioden har ‪10 936 nya snöskotrar registrerats, vilket är nytt rekord igen.
– Efter förra säsongens rekordrekord är vi naturligtvis mycket nöjda med att denna säsong sälja ännu fler, säger Niklas Kristoffersson VD för Svenska Snö och terrängfordonsbranschen.

– Det är roligt att se att intresset för att köra snöskoter ökar i alla grupper i samhället, hos kvinnor, män, äldre och yngre. Vi ser en klar trend i att fler och fler ser en snöskoter som en del i sin vardag eller sin näringsverksamhet, vilket är glädjande, fortsätter Niklas Kristoffersson.

Under det första halvåret 2019 har dessutom antalet nyregistrerade terränghjulingar – ATV:er och Traktor B – markant ökat. Under årets första sex månader har 5 092 stycken nyregistrerat jämfört med 4 128 stycken samma period 2018. En uppgång på drygt 23%.

– Detta visar hur effektiva och smidiga fordon har en självklar plats inte bara i Norrland eller i landsbygden utan är en omistlig del av hela Sverige, kommenterar Niklas Kristoffersson siffrorna från snö- och terrängfordonsbranschen.

Från och med halvårsskiftet 2019 har fordonsleverantörerna inom snöskoter- och terränghjulingsbranscherna beslutat att gå samman i ett gemensamt branschförbund – Svenska snö- och terrängfordonsbranschen.

– Vår bransch levererar fordon som rör sig ute i skog och mark, oavsett årstid. Vårt nya gemensamma branschförbund kan därför bli starkare och på ett bättre sätt kan företräda alla de producenter som erbjuder snöskotrar och terränghjulingar, säger Niklas Kristoffersson.

Snö- och terrängfordonsbranschens ordförande är Jan Andersson, BRP Sverige och vice ordförande är Johan Didriksson, Polaris. VD är Niklas Kristoffersson

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer