Öhman i topp

SM-deltävling 1

Tvåfaldige världs- och svensk mästare i skotercross, Emil Öhman – Älvsbyns MS, fick det äntligen att stämma i första SM-deltävlingen i skotercross som arrangerades på Mora Motorstadion den 22 februari. Emil vann finalen i trimmade klassen Pro Open och leder även i sammandraget.

– Träningen och körningen har fungerat bra på försäsongen men det har varit en del otur i finalerna de senaste tävlingarna, så det känns riktigt bra att allt stämde, säger Emil.

Finalen började heller inte särskilt bra för Emil då han kom ut mitt i startfältet. Men han körde snabbt upp sig och när han väl tog ledningen drog han ifrån det övriga startfältet rejält. Bakom Emil var det en tät fajt som Oskar Norum – Umeå AK drog längsta strået ur. Oskar tog hem andraplatsen framför Petter Nårsa – Moskosels SK som alltså tog hem bronset.

Pro Stock
I standardklassen Pro Stock blev det till slut norsk seger i form av Martin Moland. Dock inte utan dramatik. De sista två varven gick Martins snöskoter bara på en cylinder (av två) men försprånget till tvåan Johan Eriksson – Team Walles MK var tillräckligt för att hålla undan. Tredjeplatsen togs hem av Emil Sundvisson – Åsarna SSK.

Damklass
I damklassen var det inte fullt lika dramatiskt, åtminstone inte i toppen. Elina Öhman – Älvsbyns MS körde relativt komfortabelt hem båda finalheaten vilket hon gjorde helt överlägset. Mer spännande blev det i kampen om de andra medaljerna. Andraplatsen togs hem till slut av Ronja Revelj – Team Walles MK framför teamkompisen Emilia Dahlgren. Båda hade totalt 36 poäng men Ronja hade bäst placering i senaste heatet.

Resultat Pro Open

1 Emil Öhman – Älvsbyns MS – Lynx

2 Oskar Norum – Umeå AK – Ski-doo

3 Petter Nårsa – Moskosels SK – Arctic Cat

Resultat Pro Stock

1 Martin Moland – Norge – Arctic Cat

2 Johan Eriksson – Team Walles MK – Lynx

3 Emil Sundvisson – Åsarna SSK – Polaris

Resultat Dam

1 Elina Öhman – Älvsbyns MS – Lynx

2 Ronja Revelj – Team Walles MK – Polaris

3 Emilia Dahlgren – Team Walles MK Polaris

Kompletta resultat hittar ni på www.skotercross.se/smskotercross

/ Roger Strandberg
Skotercross.se / SVEMO – Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer