Skoterklubbarnas arbete belönas med 100 000 kr

Woman driving a snowmobile in Colorado, USA - panning motion blur

I Sveriges skoterklubbar görs merparten av allt arbete helt ideellt och många klubbar kämpar med ekonomin. Därför inrättade Svedea redan 2012 sin skoterfond som nu för sjätte gången delar ut 100 000 kronor till klubbarnas arbete. I år blir det Tavelsjö Skoterklubb, Mosätt Skoterklubb och Östersunds snöskoterklubb som får dela på pengarna.

Skoterklubbarna står för en stor del av arbetet med att skapa möjlighet till bra och säker skoteråkning runt om i landet. Medlemmarna lägger ner tusentals timmar ideellt arbete men många klubbar kämpar ändå med ekonomin för att genomföra det arbete som krävs för att hålla leder och utflyktsmål i bra skick. För att stötta klubbarna inrättade Svedea för sex år sedan Skoterfonden som varje år delar ut 100 000 kronor till projekt som främjar skoteråkandet, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse.

– Genom Skoterfonden kan vi vara med och stötta klubbarnas arbete för att förbättra och utveckla Skotersverige. Vi vill självklart att så många som möjligt ska få njuta av skoteråkning och att den ska vara så säker och trevlig som möjligt, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

I år får tre klubbar dela på pengarna: Tavelsjö Skoterklubb får pengar för att sätta upp informationstavlor vid infarterna till klubbens ledsystem i syfte att öka säkerheten och främja skoteråkningen i området. Mosätt Skoterklubb kommer att använda fondpengarna för att bygga en klubbstuga och Östersunds snöskoterklubb får bidrag till en skoter att använda i sin förarutbildning.

– Så roligt att vi får del av Skoterfonden! Alla vi som är aktiva i klubben brinner verkligen för att få till både bra leder och bra kommunikation – det ska märkas när man kör på våra leder! Och med pengarna ur fonden blir det möjligt, säger Mats Forsberg, sekreterare i Tavelsjö Skoterklubb.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer