Snö och världsstjärna på Arctic Cat cup 2018

Nu är det dags för 46:e upplagan av Europas största skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, den 13-14 januari på Gräfsåsens skoterstadion i Östersund. De två stora samtalsämnena just nu är de enorma mängder snö som ligger på Gräfsåsens parkeringar, depå och skoterbana och att norska världsstjärnan Elias Ishoel kommer att delta.

– Ja det blev klart igår att Elias Ishoel kommer hit och tävlar. Elias som i vanliga fall tävlar i proffserien Amsoil Championship Snocross Nationals i USA blev skadad tidigt på säsongen och har varit hemma i Norge för rehabilitering. Men nu kommer han alltså till Arctic Cat Cup, säger Johan Olofsson som är Race Director på Arctic Cat Cup.

Johan är också en av alla som jobbar med att snöröja på Gräfsåsen.

– Vanligtvis brukar vi dammsuga efter snö inför Arctic Cat Cup. Nu får vi istället fundera på var vi ska lägga all snö som vi inte får plats med på banan. Men vi har bra samarbetspartners och vi börjar bli luttrade när det gäller att lösa problem på kort tid. Det går mycket bättre än vi trodde från början, säger Johan.

En av de stora nyheterna på årets Arctic Cat Cup är europapremiären för Mini Stock 200. I den klassen tävlas de på den nya 200-kubiks knatteskotern som ska täppa igen glappet mellan knatteklassen (som körs från 5-10 år) till Ungdom 12-14.

Mer information finns på www.arcticcatcup.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer