Snöskoterbranschen slår rekord!

Trots att säsongen 2017/2018 ännu inte är slut kan Sveriges snöfordonleverantörer, Snöfo, konstatera att branschen har slagit rekordet i antalet registrerade skotrar.
– Vi har inte på en enda säsong under de senaste 40 åren sålt så här många skotrar, det är fantastiskt roligt, säger Jan Andersson, ordförande i Snöfo och vd för BRP Sweden.

När resultatet för mars månad 2018 sammanställt har hittills 10 614 snöskotrar registrerats. Under den tidigare toppsäsongen, 1988/1989, registrerades 10 281 stycken. Rekordet är alltså redan i mars slaget med marginal.
– Vi hoppas nå målet med 11 000 registrerade skotrar vilket är 2 000 fler skotrar än snittet de senaste tio åren, säger Johan Didriksson, vice ordförande i Snöfo och vd för Polaris Sverige.

Snötillgången i framförallt norra Sverige har varit bättre än de senaste åren och det har funnits ett uppdämt behov av att förnya skoterflottan.
– Det unika med årets säsong att hela perioden från november till februari har varit så bra. Tack vare den snörika vintern kom beställningarna tidigt och höll sig på en hög nivå, säger Thomas Lindh, Produktchef på Yamaha.

Trycket på branschen och återförsäljarna har varit högt sedan oktober. Med många tidiga beställningar av nya skotrar har också service- och reservdelsmarknaden haft en bra säsong.
– Att kunna leverera de många snöskotrar som branschen gjort vittnar om ett enormt engagemang i hela kedjan från leverantörer till varje enskild medarbetare hos alla återförsäljare, säger Jan Flemström, Teknisk ansvarig på KGK motor.

Snöskotern är i Sverige, i synnerhet i norrlandslänen, en naturlig del av vardagen för väldigt många människor. För dem är skotern mer än ett transportfordon, den är en del av livsstilen.
– Det är också viktigt att understryka att den ökade försäljningen av snöskotrar påverkar turistbranschen positivt med fler besökare och övernattningar, säger Niklas Kristoffersson, vd för Sveriges snöfordonleverantörer, Snöfo.

Diagram över registreringarna sedan 1978/1979

Källa: SCB och Sveriges snöfordonleverantörer, Snöfo

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer