Summering av Clash of Nations

Publikfest i dagarna två under Clash of Nations

Clash of Nations bjöd på ett fartfyllt evenemang i två dagar med publik i alla åldrar. Falun och Lugnet arena var fyllt med förväntansfull publik som kunde njuta av skotercross, FSX, snowboard, skiddueller och mycket mer i ett underbart vårväder med strålande sol.

Clash of Nations har på mycket kort tid gjort sig ett stort namn hos allmänheten och bland skoter-, skid- och snowboardfantaster. Publiken kommer resande från stora delar av Sverige, men också våra grannländer har fått upp ögonen för tävlingen och reser hit för att följa den på plats. Som FSX-åkaren Daniel Bodin sa, det här är det närmaste X-Games man kan komma. I fjol streamade vi tävlingarna själva via vår hemsida och då följdes evenemanget av över 10 000 tittare från 19 länder. Under årets upplaga av Clash of Nations var strax över 8000 besökare på plats och följde evenemanget och strax över 18 000 tittare följde evenemanget via SVT Play (som i år köpt rättigheterna till sändningen). Sändningen visade endast skotercross och FSX. Under evenemanget var det 930 barn på plats vilket resulterade i 18 600: – som Clash of Nations skänker oavkortat till stiftelsen Min Stora Dag för att stödja sjuka barn.

För att stötta och uppmärksamma välgörenhetsprojektet Skidhjälpen ställde tio fantastiska längdskidåkare upp i ett spektakulärt längdskidrace runt skotercrossbanan. Robin Bryntesson som tog hem racet fick verkligen känna på den krävande banan som till och med de skoterburna åkarna under dagen kämpade med. Skidåkarna bjöd på en spännande, underhållande och fartfylld programpunkt som uppskattades av såväl besökare som skoteråkare.

Evenemanget erbjöd dessutom på ett uppskattat knatterace där 10 barn i åldrarna 6-9 år ställde upp, samtliga deltagare belönades med medalj efter målgång.

Head2Head tävlingen som avgjordes under evenemangets första dag vanns av Petter Nårsa strax före Tucker Hibbert.

Tucker fick sin revansch när han dagen efter vann Pro Open före Petter och Logan Christian. Adam Renheim som var ett av hemmahoppen var med i striden ända till sista varvet då han vurpade i en kurva. Pro Stock vanns av den blott 16-årige norrmannen Martin Moland som gick i mål före Marcus Ogemar-Hellgren och trean Alexander Berglund.

FSX-åkarna underhöll publiken under såväl skärtorsdagen som långfredagen men det var under den senare som de mest spektakulära tricken genomfördes och publiken hejade fram de duktiga åkarna. En av dem som många kommit för att se, Daniel Bodin bjöd tillsammans med Cory Davis, Anders “Flanders” Eriksson och Justin Hoyer publiken på en riktigt häftig show.

Från torsdagens kval i snowboard railjamet gick Jocke Hamrin vidare till fredagens final. Finalen vanns av Noa Gadelius följt av Ludwig Lejkner på en andra plats och Niklas Lundgren på tredje plats.

Clash of Nations är otroligt tacksamma över allt stöd och hjälp från alla inblandade såväl sponsorer, föreningar som frivilliga som ställt upp för att göra evenemanget möjligt.

Årets evenemang var lyckat och nästa år hoppas Clash of Nations att restaureringen av hoppbackarna är klar så att man återigen kan genomföra de populära Big Air tävlingarna på skidor och bräda.

Mer information om evenemanget finns på www.clashofnations.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer