Svensk proffsåkare till Clash of Nations!

Svensk proffsåkare till Clash of Nations

Det svenska skoterproffset Emil Öhman kommer till Falun för att delta i Clash of Nations. Emil Öhman spenderar annars större delen av vinterhalvåret på andra sidan Atlanten, i USA, där han tävlar för Ski-Doo-teamet Warnert Racing. Under Clash of Nations 2012 vann Emil tävlingsdelen Pro Open Head2Head och han kommer nu alltså tillbaka för att försvara sin titel.

– Grymt roligt att Emil kommer tillbaka, vi får se om det blir en repris av fjolåret, som bäste svensk i USA just nu kan allt hända med Emil på banan! säger Clash of Nations åkaransvarig Ted Lindborg.

26 årige Emil som kommer från Älvsbyn är sedan 2009 heltidsproffs både i USA och i Sverige. I Sverige tävlar Emil för hemmaklubben Älvsbyns MS och i USA för Warnert Racing. På sin meritlista har han två VM-guld, 2008 och 2011 samt flertalet SM-medaljer. Den här helgen deltar Emil i Winter X-Games i Aspen, Colorado. Sedan fortsätter amerikanska serien ISOC där han för närvarande ligger på en niondeplats i den totala serien.

Actionsportevenemanget Clash of Nations som arrangeras för tredje gången går i år av stapeln den 28-29 mars på Lugnets Arena i Falun. Under två dagar kommer världseliten att tävla i actionsporterna Freestyle Skoter och Super Snowcross. Förra året hade tävlingarna åkare från sex olika nationer och lockade nästan 10 000 besökare till Falun och hade dubbelt så många som följde webbsändningen.

Läs mer om Emil på: www.emilohman.com eller www.warnertracing.com

Clash of Nations www.clashofnations.se

För mer information kontakta: För övriga pressfrågor/bokning av intervjuer: Ted Lindborg Anna Österlund Åkaransvarig Pressansvarig ted@clashofnations.se press@clashofnations.se

+4670-215 86 94 +4670-354 16 60

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer