Svenska X Games trion klar för CON

Adam Renheim, John Stenberg och Petter Nårsa är alla klara för skotercrossen i X Games som går av stapeln i Aspen den 28-31 januari. De hör till de allra bästa inom skotercross och kommer självklart också till Clash of Nations i Falun den 1-2 april.

Under Clash of Nations 2016 kommer 24 åkare i två olika klasser, totalt 48 åkare, bjudas in att tävla i skotercross. För att få chansen att köra krävs att man som förare håller en hög nivå, dels för att kunna matcha motståndet, dels för att klara av den krävande banan. Tre självklara åkare är dock Adam Renheim, John Stenberg och Petter Nårsa som alla blivit inbjuda att delta i klassen Pro Open på Clash of Nations i Falun den 1-2 april. All tre är dessutom också inbjudna att köra X Games i Aspen i slutet av januari.

Adam Renheim från Lima, Dalarna, kör sin andra säsong i USA och har radat upp bra resultat, och ligger för närvarande på en fjärdeplats i den totala serien ISOC. Med två VM-guld, tre SM-guld och en sjunde-, 2014, och en fjärdeplats, 2015, i X Games är han kanske Sveriges bäste skotercrossåkare. I USA tävlar Adam för teamet Boss Racing, tillsammans med systern Marica som sopar mattan med det amerikanska tjejerna i damklassen. Familjen Renheim från Lima äter, lever och sover skotercross vilket har gett resultat.

John Stenberg från Lofsdalen, Härjedalen, kommer även han från en familj med skotercross i blodet. John är en ödmjuk förare som låter resultaten tala för sig själv. Och det resultaten säger är att det här är en kille som vet vad han håller på med! John tävlar för teamet Warnert Racing i USA den här säsongen och jagar Renheim med en tiondeplats i den totala serien ISOC. Han har två SM-guld från 2009 och 2010 och i fjol hamnade han på en tiondeplats i X Games.

Petter Nårsa från Moskosel, Norrbotten, tävlade i fjol på hemmaplan i Sverige men återvände i år till USA, bytte skotermärke och kör för team Hentges. Förra helgen stod han på pallen båda dagarna. Nårsa är en stark åkare med gedigna meriter. 2012 vann han Clash of Nations och besegrade några av USA:s bästa åkare. 2013 blev han femma i X games. En stabil och duktig förare som absolut har segerchanser i Clash of Nations och medaljvittring i X Games.

Med dessa tre åkare i startfältet visar man inte bara vilken hög nivå det är på åkarna i Clash of Nations utan också vilken hög nivå det är på de svenska åkarna, ställt mot det internationella motståndet. Vi håller tummarna för trion under X Games och ser fram emot att se dem tävla på Lugnet den 1-2 april.

(Även Daniel Bodin som är klar för Clash of Nations kommer tävla i X Games.)

www.clashofnations.se
www.facebook.com/clashofnationsswe
www.twitter.com/clashofnations
Clash of Nations the 1-2 th of April 2016

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer