Tucker Hibbert kommer till Clash Of Nations i Falun

Tucker Hibbert är inte bara världsmästare i skotercross, han har dessutom vunnit det amerikanska mästerskapet 6 gånger, samt tagit medalj i X-games inte mindre än 10 gånger. Nu står det alltså klart att Clash Of Nations i Falun får besök av denne gigant i slutet av mars.

Det är inte första besöket i Sverige för snöskoterstjärnan Tucker Hibbert, 2010 blev han den första amerikan att vinna VM i skotercross på sin första tävling utanför Nordamerika. Den tävlingen hölls i norrländska Malå och lockade över 10 000 åskådare. I Finland förra året var det nära, men på grund av tekniska bekymmer slutade han trea totalt, hur det går i Falun återstår att se.

-Att få Tucker, det absolut största namnet inom skotercross, till Lugnet i Falun är en viktig milstolpe för oss. Vår ambition med Clash of Nations är att skapa det häftigaste actionsporteventet i Europa, och att få göra det hemma i Dalarna är hur grymt som helst! Att få äran att avslöja Tucker som den första internationella stjärnan till 2012 känns verkligen som en värdig början till nåt som ska bli hur stort som helst, kommenterar en glad Mats Stenman – Grundare av Clash of Nations. 

Clash Of Nations går av stapeln den 23-24 Mars 2012 på Lugnets Arena i Falun. Under två dagar kommer eliten att tävla i actionsporterna Freestyle Skoter, Big Air Snowboard, Big Air Ski och Super Snowcross. Förra året lockade arrangemanget ca 7000 åskådare, i år siktar arrangörerna på att dubblera antalet.

Mer information om Tucker Hibbert: www.tucker-hibbert.com

Mer information om Clash of Nations: www.clashofnations.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer