X-games deltagare till CON

Svenska X-games deltagare till Clash of Nations

Två svenska åkare, Adam Renheim och John Stenberg, är inbjudna att köra skotercross vid Winter X-games som avgörs i Aspen, USA i slutet av januari. Både kommer sedan till Clash of Nations i Falun, Sverige för att göra upp i skotercrossens Pro Open.

Både Adam och John har tävlat vid Clash of Nations tidigare, 2012 och 2013. Än har det dock inte blivit någon pallplacering vid tävlingarna för någon av herrarna. Adam slutade på en sjundeplats 2012 efter en del skoterproblem och John slutade på en femteplats. 2013 var Adam med i täten ända in på sista varvet där han tyvärr vurpade i en kurva där tävlingen slutade för hans del och John åkte ur redan i kvalet.

Adam är 26 år och från Lima, han har tävlat i skotercross många år och har flera meriter, bland annat SM-guld 2012, 2013 och 2014, VM-guld 2013 och 2014 samt ett VM-brons 2012. Han har även ett SM-guld i stadioncross 2013.

“I år hoppas jag på att Clash levererar en grym bana med mycket utmaningar och känsla. Sedan hoppas jag även på att kunna göra det bästa utifrån min kapacitet och erfarenhet. Men framförallt ser jag framemot två dagar fyllda med grym skotercross, härliga människor, fint väder och andra häftiga aktiviteter i Falun. Ett evenemang man helt enkelt inte missar i vårsolen!” säger Adam Renheim.

John Stenberg är 25 år och från Strådalen, även han med flera meriter, bland annat SM-guld i Pro Stock 2009 och 2010 och ett SM-brons i stadioncross 2013. Han har även tävlat i den amerikanska ISOC-serien där han placerade sig sjua respektive åtta i klassen Pro Lite 2012 respektive 2014.

“Jag vet sen tidigare år att Clash alltid levererar en tävling i absolut världsklass. Jag ser väldigt mycket fram emot det och jag siktar såklart på en pallplats i årets pro open klass!” säger John Stenberg.

Läs mer om Adam Renheim: www.teamrenheim.se

Läs mer om John Stenberg: www.stenbergracing.se

Läs mer om Clash of Nations: www.clashofnations.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer