Yamaha Exciter XT, Custom Sleds by Chris

Chassijobb

Fortsatt chassijobb.

Text & bild: Chris

Det har varit lite lugnt i garaget ett tag, för det första var jag iväg på jobbresa i c:a 3 veckor och sen har jag jagat material för att komma vidare i bygget.

Men det mesta på subframen för motorn är klart. Det som behöver göras är att tillverka en ny pipa som passar innanför kåporna (den som är bra på 2-takt pipor får dom gärna kontakta mig för att ge lite input). Sen ska det också passas in ett bultmönster för den nya växellådan. Det är ju inte samma bultmönster på VT480 som Excitern. Jag har fått tag på ett skrotat chassi med ett bultmönster som förhoppningvis passar. Jag ska få hjälp av en kompis norröver att kapa loss delen med muttrarna så jag kan svetsa ihop det med min subframe.

Sen efter lite detektivarbete hittade jag en firma som sålde stora aluminiumplåtar till privatpersoner. Då jag fick den hjälpte en kompis på Pogab mig att bocka till grunden för den nya tunneln. Efter att jag fått den bockad har jag börjat jobba med den. Är ju en hel del jobb med att kapa och passa in fotsteg och sen även att få allt att passa ihop med subframen som är original. Fotstegen för större hål och sen en ytterkant som består av en profil från min Lynx Boondocker (bra att spara delar från tidgare byggen). Just nu håller jag på att passa in alla små fästen och kylare med mera.

Planen är att visa upp mitt halvfärdiga projekt på skoternsdag uppe i Sveg hos Ljungbergs Motor.

 

 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer