Billigare försäkring med ryggskydd

Som första bolag har Svedea gjort användandet av skyddsutrustning premiegrundande i snöskoterförsäkringen. Det innebär att de skoterkunder som använder ryggskydd får en lägre premie på sin försäkring.

Från och med oktober erbjuder Svedea billigare försäkring för de skoterägare som använder ryggskydd när de kör. Bolaget blir genom detta först med att låta personlig skyddsutrustning påverka hur mycket en skoterägare ska betala för sin försäkring.

– Vi vet att många skoterförare använder ryggskydd och vi vill självklart premiera de som tänker på säkerheten och skyddar sig när de kör. Även om ryggskydd inte minskar antalet skador så blir de personskador som inträffar mindre allvarliga, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

Av de drygt 4 000 skoterägare som deltog i Svedeas senaste kundundersökning uppgav en fjärdedel

att de använder ryggskydd. Bland förarna i åldern 18–25 uppgav så många som varannan att de kör med ryggskydd.

– I våra undersökningar har rabatt för skyddsutrustning efterfrågats av många kunder. Vårt mål är att ständigt utveckla våra försäkringar och i så stor utsträckning som möjligt anpassa dem efter kundernas behov, säger Fredrik Lilliehöök.

Användandet av ryggskydd ger lägre pris på alla Svedeas skoterförsäkringar utom garageförsäkringen och den nya classicförsäkringen.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer