BoonDocker by Chris

Snöskoterns dag närmar sig

7 dagar kvar…
Det börrjar närma sig och det är nu bara 1 vecka kvar. Mycket småfix som står på agendan just nu. Ikväll fixades värmeskydd på den nya sidokåpan. Sen anpassades sidokåporna mot fotstegen, det behövdes lite fix för att plasten skulle passa då fotstegen sitter högre upp än original.

Efter dett var det rengöring av kåporna och att börja applicera dekaler på kåporna. Eftersom Lynx huv är så oregelbunden är det en massa små dekaler som ska passas in för att få till helheten. Men det är bara att ta det lugnt och ta dom en efter en. Man lär sig vilken man ska börja med för att få ett bra flyt och hur dom ska passas in på kåporna. Alla dekaler har ju inte en “skarp” kant mot vilken jag kan passa in den.

b2

4 dagar kvar…
I helgen har det mesta blivit klart med skotern. I lördags började jag med att applicera dom sista dekalerna så dekalkitet blev komplett. Sen skulle bakre fästena för fotstegen skruvas ihop. Själva plåtarna har jag ju pulverlackat men skruvar och distanserna vill jag ha polerade. Så i med polertrissan i svarven så jag kunde polera dom små delarna. Sen skruvade jag ihop fästena på arbetsbänken för att sen montera dom på skotern.

b3

Den “sågtandade” kanten mellan kylaren och tunneln gillar jag inte. Så jag ville få till dekorlist som täcker den och som samtidigt funkar med temat. Att få den lackad nu såhär nära skoterns dag ville jag inte chansa på så jag gick på det borstade temat jag har på andra delar. Jag har på ett tidigare bygge användt en golvlist i aluminium som finns att köpa på Biltema. Så jag köpte en sån nu också. Tyvärr så är ju listen försett med ett mönster ovanpå och är silvereloxerad. Så jag fick börja med att slipa bort dessa. Efter att jag fick fram rå aluminium så slipade jag dessa för att få till en borstad yta. Jag tyckte det såg för enkelt ut så jag valde att fräsa ur ett mönster i listerna som jag sedan satte kolfiberlister i. När dom var klara så var det bara att montera dom över den “sågtandade” kanten.

b4

Jag har också monterat en väska på variatorskyddet och även en insats i handskfacket. Sen har jag fixat med ramar till affischerna som jag ska ha vid skoterns dag. Jag startade även upp skotern och justerade mattan.

b5

Så nu väntar jag bara på bromsskyddet som ska vara påväg med bussgods uppifrån Haparanda. Efter att det är monterat så är jag faktiskt klar för skoterns dag.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer