BOONDOCKER BY CHRIS 2.0

Säsongsstart

Sommarsemestern brukar vara startpunkten för mig på bygget inför säsongen, så även i år. Även om en hel del annat hände under semetern också. Det har som sagt varit en hel del planering och sånt under våren och nu börjar väl det mesta trilla på plats.

dekal

Dekalkit
Denna säsong är det Swetown jag sammarbetar med igen för att ta fram ett unikt och speciellt dekalkit. För att förhöja “kvaliten” på bygget till denna säsong så hade jag planerat att få till en lite mera speciellt kit. Valet föll därför på metallifärg på hela kittet och sen har killarna på Swetown fått till en grym design som vi gillar. Kittet kommer att printas i dagarna om det redan inte är på gång hem till mig.

frger

Färger
Jag hade redan ifjol planer på att minska på det gula på skotern som jag inte riktigt gillar. Så till denna säsong har jag beställt nya kåpor från en röd Lynx Xtrim för att kunna byta bort det gula. Detta innebär förståss också ny lack på en mssa delar på skotern. Tillsamman med Pulverteknik i Kungälv har jag och Patrik hittat en gråmetallick och en rödmetallicknyans som vi tror på. Så en massa delar som pulverlackades ifjol kommer att lackas om till denna säsong i dessa nyanser.

fotsteg

Fotsteg
Jag har under våren ritat och designat helt nya fotsteg som skall både vara lättare och bättre än mina gamla. Dessa krävde dock hjälp av nån som både har möjlighet att vattenskära, bocka och svetsa aluminium. Jag har under mina mässbesök i Rovaniemi träffat en Kjell Sundfors (en gammal skoterpolare från tiden då jag bodde i Finland) och visste att hasn företag SSP hade dessa möjligheter. Xlimit fixade dessutom till dom 64st alubussningar som behövdes för min design. Så då jag hade caddat klart mailade jag ritningarna till Kjells son Sebastian som vattenskar delarna. Sen blev det 1½ dagars jobb i Öja hos Kjell och hans söner då jag var i Finland under semestern. Sönerna fixade vattensskärning, bockning och lite annat smått och gott medan Kjell hjälpte mig med all svetsning. Så ett stort tack till Kjell, Sebastian och dom andra på SSP.

vatten

svetsa

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer