Boondocker By Chris 2.0

Del 8

Nu sitter jag på mitt hotellrum här i Rovaniemi efter första dagen här på den stora skotermässan. Jag har tyvärr inte hunnit uppdatera något här under den senate veckan då det har varit jobb mer eller mindre nonstop sen förra onsdaglunch då jag fick reda på lev.tid för maskinen. Jag ska försöka sammanfatta den senaste tiden i lite dagboksform nedan.

Onsdag 21/10

Vid lunchtid fick jag tag på chauffören som skulle leverera min skoter till Ljungbergs. Jag fick då reda på att han kommer att vara där runt 17 tiden. Eftersom jag har nästan 60mil till “min” skoterhandlare så blev det bara att lasta min gamla maskin (som jag bytte in) och åka upp till Sveg. Jag var framme runt 8 tiden på onsdagkväll och där var Kevin på plats och monterade maskiner. Så vi bestämde att vi då på kvällen skulle montera ihop min maskin också. Så sagt och gjort. Det finns en timelapse på detta här

Skrmavbild 2015-11-02_kl._09.52.43

Torsdag 22/10

Under torsdagen så körde jag hem från Sveg och fick in maskinen i garaget. Hann med att montera min egna LinQ fästen och sen även kolla upp hur det bakre fästet till fotstegen skulle anpassas till Linq fästena.

Fredag 23/10

Efter jobbet på fredag så började jag plocka isär maskinen. Eftersom jag skulle byta helt färg på chassit så behövdes precis allt plockas av. Som tur är så är ju denna maskin väldigt lik min förra så jag visste ju hur det mesta satt och hur det ska demonteras. Jag gjorde även en timelapse på detta.

Skrmavbild 2015-11-02_kl._09.57.26

Lördag 24/10

På lördagen började jag med att plocka loss det sista från chassit. Sen var det att passa in fotstegen och sen dela på chassit i fronten för att delarna skall få plats i ugnen hos pulverlackeraren. Efter att allt var isär var det bara att börja blästra bort allt färg. Eftersom jag bara har en liten hobbybläster så tog detta betydligt längre tid än vad jag hade planerat.

delar

Söndag 25/10

Söndagen fortsatte med att jag blästrade vidare på chassit, det tog hela dagen. Jag hade tom hjälp av äldsta sonen Emil som slipade rent delar från pulverlacken 🙂 Så äntligen på söndagkväll var alla delar blästrade. Som tur är så känner jag Patrik som äger Kungälvs Pulverteknik så vi möttes upp på söndagkväll vid 21 tiden för att gå igenom vilka färger dom olika delarna skulle ha och även maskera dom ytor som inte skulle lackas.

Grnt blir_rtt

Måndag 26/10

Direkt efter jobbet på måndagen kunde jag åka och hämta alla delar från pulverlack. Jag hade även hjälp av min söner Emil och Linus på måndag som städade ut allt blästersand ur garaget. Så då jag kom hem var det att fortsätta städa för att kunna börja montera ihop chassit. Under måndagkvällen hann jag montera ihop några delar.

Tisdag 27/10

Bara att fortsätat montera ihop delar och det mesta gick hyfsat smärfritt med det är mycket som ska ihop och irätt ordning.

Onsdag 28/10

Fick ihop det sista på maskinen och sen var det att lasta maskinen och packa inför resan till Rovaniemi.

Torsdag 29/10

Körde bil upptill Luleå för att övernatta där. Under dagen kom jag på att jag hade glömt montera en del i all brådska. Så jag kollade med LaserPatrik och han hade en sån bit extra som tyvärr hade blivit skadad innan den hann skickas till mig. Då ryckte en kompis till Patrik in ( Göran som jag inte ens känner) och sätter ett bra antal timmar på att rikta denna del och sen polera upp den så den blivit skinande blank.

laser

Fredag 30/10

På morgonen så körde jag från Luleå upptill Haparanda där LaserPatrik håller till. Patrik hade tagit ledig under dagen för att kunna hjälpa mig med dom sista delarna innan mässan. På morgonen testade vi ut delar som Patrik skar till i sin laserskärmaskin. Efter att vi var klara med det hade vi lite annat att fixa med. Då kommer återigen Göran till hjälp, som polerade upp dessa metallbitar medans jag och Patrik fixar lite kolfiber. Sen då delarna var klara så kunde jag montera dom sista delarna innan jag åkte vidare till Roveniemi. På kvällen då jag anlände till mässan så rullades min maskin in och jag putsade upp den.

linq

Lördag 31/10

Första dagen på mässan. Killarna från SCS Unlimited monterade dekalkittet på maskinen. Det blev faktiskt bättre än jag hade tänkt mig. Så där står vi just nu.
Imorgon är det en dag till mässan innan resan hem ( 150mil) påbörjas och sen då jag kommer hem så blir det att fixa iordning allt som jag inte hann med innan mässan.

frdig

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer