BoonDocker by Chris

Dekalkit
Eftersom färgerna ska ändras så skall ju det gamla dekalkitet bytas ut. Som jag skrivit innan var det hyfsat enkelt att få bort det gamla. Sen bara rengöra och

börja passa in det nya. Jag har ju monterat några dekalkit från olika tillverkare. Detta är det andra från Swetown och jag gillar dom. Dels så är det grym passform som täcker bra och passar formerna på skotern bra. Dessutom har dom snittat dom dekaler som ska sitta på tanken. Då slipper man bubblor som uppkommer då värmen gör att bensinångor tränger genom plasttanken. Årets kit är I metalicfärg. Så alla färger svart/grånyanserna och det röda och även loggorna har metalic i sig. Grymnt snyggt men svårt att fånga på foto.

bussning

Styrlager
När så mycket är isärplockat så passade jag också på att byta dom plastiga “styrlagrena” till riktigt fina I billetaluminium från OFT Racing. Dessa har grym passform och allt glapp försvinner. Deusom har dom fräst in för att montera en glidbana I “oillite” som gör att det går lätt att svänga också. Enkelt att byta då man har plockat isär framvagnen och delar kring styret som jag har just nu. Nedre sitter med 2st M6 skruvar och det övre sitter just nu bara med 1st M6 skruv. Det övre sitter också med 2st men den ena är redan demonterad då jag har plockat bort pyramidtsget.

boggi

Montering
Det är alltid kul att börja montera ihop allt igen. Specielllt med nylackade och nya delar. Dock märkte jag att det var en del trixande med dom pulverlackade delarna för att få dom att passa. Pulverlack är ju tjockare än normal lack och jag har dessutom ett lager klarlack utanpå. Så det blev lite slupande och så för att få alla delar att passa.

framvagn

Idag monterade jag ihop framvagnen. Det som är nytt på den är spindlarna från OFT Racing och a-armarna är nylackade. Sen sitter det numera röda Blade DS skidor på istället för dom svarta som satt original. Jag monterade även skydd på Fox dämparna. Den gula “noskonen” byttes till en i svart så numera är det inga gula delar kvar.

Boggien monterades också ihop idag. Där är det en heldel nylackade delar såsom skenorna, vissa boggiehjul och fjärdingslänkagen. Dessutom är allt rengjort och uppsmort förståss.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer