Boondocker by Chris goes Radien

Bygget börjar! Del 2

Min ombyggnation av fräsen till en enkel CNC-fräs har fortsatt. Jag har fått ihop hela elektronikboxen. Till detta har jag använt en gammal PC där jag tagit bort allt innehåll förutom spänningsaggregatet. Det gjorde jag bara om så att jag fick ut ett antal kablar med lämplig spänning för mitt styrkort och för kylfläktarna. Allt internt kablage går till lämpliga kontakter på chassit så jag enkelt ska kunna koppla in allt från stegmotorer till sensorer.

Dock har jag fått vänta på kopplingarna som ska koppla ihop stegmotererna med skruvarna som styr fräsbordet. Så därför har jag tyvärr inte kunna bygga ihop det mekaniska. Men dessa kopplingar kom faktiskt nu i fredags så nu kan jag jobba vidare med den biten också.

66

Jag har också planerat att bygga in fräsen med skivor runtom så inte frässpån ska flyga runt i hela garaget. Detta har lett till att fräsen kräver en hel del utrymme, mer än vad som fanns tillgängligt där den stod tidigare. Så för att frigöra utrymme har jag fått bygga om en del i garaget.

55

För drygt en vecka sen fick jag äntligen beskedet om vilken maskin jag skulle få och när. När jag väl fick informationen så blev det snabba ryck. Fick beskedet under torsdag/fredag och åkte och hämtade maskinen på lördag. Så nu står den hemma i garaget så jag har kunnat börja kolla och planera delar. Maskinen är ju en förseriemaskin och den har gått några timmar som demo så det finns lite repor och så på den. Men allt ska ju gås igenom och mycket ska lackas eller byggas om så för mig spelar det ingen roll. Då var tidpunkten viktigare. Eftersom jag redan nu fått den så är planen på att ha en hyfsat färdigt bygge till skoternsdag. Vill än en gång tacka Andreas på Ljungbergs Motor och Hasse på BRP som gjort detta möjligt.

44

Det som hänt med maskinen hittills är att jag tvättat och rengjort den och sen måttat upp alla boggiehjul så att Hans på Xlimit ska kunna börja med designen på dom nya boggiehjulen. Jag har även lite lätt börjat skissa på andra delar också. Så fort mitt fräsbygge är klart så komemr jag plocka isär maskinen för att riktigt komma igång.

22

Vill ni se mera bilder så kan ni följa mig på:

Facebook

Instagram

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer